Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Posts Tagged ‘Temps d’Escola’

Activitats,Temps d'Escola

Info Insti, un programa de Ràdio Matarranya

// Carles Sancho

Per a l’alumnat de l’assignatura de català de l’institut Matarraña el confinament no ha sigut cap impediment per seguir col·laborant a Ràdio Matarranya amb el seu programa setmanal Info Insti, d’aproximadament trenta minuts de durada i que s’emet en antena puntualment cada divendres durant del curs escolar. L’alumnat, des de les seues viles, a conseqüència de la quarantena, participen com a reporters en un programa informatiu que coordina la professora de català del centre Pepa Nogués.

Continue Reading No Comments

Temps d'Escola

IES Mar de Aragón: Un mar d’il·lusions, sabors i projectes

// David Esteve Gonín*

A la vora del riu Guadalop trobem una petita població anomenada Casp. Els visitants que vulguin conèixer-la, descobriran passejant pel seus carrers “la Col·legiata de Santa Maria la Major”, el “Convent de Santo Domingo” o la “Torre de Salamanca”. Tots ells, són part del patrimoni cultural de la ciutat i dels caspolins. De fet, la façana de l’Ajuntament o la l’interior de “casa Bosque” són dos llocs de la ciutat que el visitant no ha de deixar passar per alt.

Continue Reading No Comments

Activitats,Temps d'Escola

El Museu del meu poble

// Amalia Franc (alumna de 6è curs del CRA Nonasp)

Quan vaig anar al museu, dos hòmens ens vam fer una guia per tot l’edifici. Primer, ens van explicar la part d’avall; aquesta part estava plena d’objectes de l’agricultura com carros que estiraven els rucs per arar la terra…. i ells ens van explicar que abans utilitzaven els nonaspins i uns altres pobles.

Continue Reading No Comments

Activitats,Temps d'Escola

«Tu QRebusques?»

// Carla Villalba Ciria*

Del dia 18 al 22 de febrer, al CEIP Maria Moliner vam celebrar la setmana de la llengua materna, a través d’un vídeo protagonitzat pels diferents grups d’alumnes, mostrant l’apadrinament dels nostres arbres i plantes, a la sala d’actes. Com si fos una estrena de cinema, totes les classes hem anat a veure-ho.

Continue Reading No Comments

Activitats,Temps d'Escola

Autors a les aules al CRA la Ribera de Cinca

// Carme Mesalles

El 14 de maig ens va visitar, a les nostres escoles del CRA La Ribera de Cinca, l’’escriptor valencià Carles Cano.

Al Col·legi Rural Agrupat (CRA) som un grup de quatre escoles dues del barri de Fraga: Miralsot i Llitera i dues de la Comarca: Torrent i Villella. Totes dins de la província d’Osca amb un total d’uns 145 alumnes.

Durant el curs 2017/18 els alumnes de Tercer, Quart, Cinquè i Sisè havíem anant llegint el llibre de: “Contes per a tot l’any” i realment mos havia sorprès la seua lectura per tenir un vocabulari molt accessible i proper al nostre llenguatge del dia a dia, també pel valor implícit dels contes que donava bona part a la conversa i opinió entre tots els alumnes de la classe que en cap moment els deixava indiferents.

Continue Reading 1 Comment

Temps d'Escola

Tot el que no saps del que passa darrere d’una barra

// David Esteve*

Dilluns al migdia, és l’hora de dinar i avui ens toca anar al restaurant del polígon, el de la truita de patates i l’entrepà de calamars del matí. Ja són tres quarts de dues, comencen a arribar els clients.

Manuel, el cap del restaurant, acaba d’escriure el menú a la pissarra de la porta, avui és dia de llenties casolanes amb xoriço i costella de porc, les prepara una dona romanesa que va aprendre la recepta de l’anterior cuinera i, així i tot, les fa amb molta delicadesa, possiblement siguin les millors llentilles estofades del polígon industrial.

Continue Reading No Comments

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: