Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre
 • Inici
 • Opinió
 • Manifest del PSOE Matarranya pel diàleg i la democràcia a Catalunya i Espanya

Manifest del PSOE Matarranya pel diàleg i la democràcia a Catalunya i Espanya

//PSOE-Matarranya

Els pobles del Matarranya, per la seva situació de confluència, porten més de 800 anys compartint cultura, tradicions, llengua i relacions socials i comercials amb els nostres germans catalans i valencians.

Històricament, sempre hem format part dels mateixos estats, ja sigue a la Corona d’Aragó o al Regne d’Espanya, i sempre amb una relació de respecte cap a les nostres pròpies singularitats administratives territorials.

Amb les comarques veïnes de la Terra Alta, el Baix Ebre i Montsià de Catalunya i la Comarca de Els Ports de València, a més a més de compartir molts trets culturals, relacions socials, econòmiques i institucionals, s’han dut a terme projectes comuns com la Taula del Sénia, la Reserva Nacional de Caça o l’Associació Tres Territoris, on confluïxen necessitats i inquietuds comunes per damunt de la pertinença a un o altre territori; creant així llocs comuns i punts de trobada on dialogar, acordar, fomentar i incentivar projectes compartits que són importants per a les nostres societats. Ens hem comunicat i entès amb la mateixa llengua i hem arribat a llançar projectes compartits com a ciutadans d’un mateix territori.

Com a representants del PSOE a la Comarca del Matarranya (Aragó) volem mostrar la nostra preocupació per la situació i esdeveniments recents que s’estan produint a Catalunya i a tot l’estat espanyol.

Condemnem rotundament l’ús de qualsevol tipus de violència. No és la solució.

Condemnem l’escalada d’insults i improperis que els representants i líders de partits i institucions s’estan dirigint uns als altres. No ajuden gens a mantenir la convivència entre les nostres societats i estan convertint un conflicte que hauria de ser estrictament polític en social.

Catalunya i els catalans són imprescindibles per a Espanya, Aragó i per al Matarranya i també al revés. Ací no sobre ningú. Tots som necessaris per seguir endavant i per això, és fonamental promoure un debat profund que permeti reconèixer la realitat plurinacional espanyola.

Demanem encaridament diàleg polític, perquè tant el Govern d’Espanya com el de la Generalitat de Catalunya aturin l’escalada de confrontació actual i s’assentin en una taula de diàleg no excloent.

I sobretot, demanem capacitat política per negociar des de les institucions per evitar que un problema que hauria de ser polític es transformi en fractura social.

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Avatar

  Josep Boltaina

  |

  Molt bé, gent del PSOE Matarranya!. Tanmateix, ja veieu com estan anant les coses. Tenim a mig Govern a les presons espanyoles, a l’altre mig a punt d’anar-hi (no dubto que el President i demés càrrecs a l’exili acabaran presentant-se i per tant, seran engarxolats), als estimats Jordis privats de llibertat i a gran part del poble català commocionat en veure com la gent perversa està fent dolenta a gran part dels espanyols i alguns catalans. Commocionat però no inactiu, com es podrà anar comprovant ben aviat. Per això, i dins el que pugueu fer, us pregaria que feu arribar als que manen al PSOE el crit de la gent reprimida i angoixada que diu: No podeu ni un segon més fer costat a aquesta malvada gent que està portant a tots els espanyols i a tots els catalans a situacions límit que no poden ser bones per a ningú. Desfeu-vos dels aliats que us donaran l’abraçada de l’ós ben aviat. Engegueu al PP i Ciutadans a les clavegueres de l’Estat, que és on es senten més còmodes. Son fieras que s’alimenten dels cadàvers dels que no pensen com ells. Com va dir l’Iceta en altres temps : “Por Dios, Pedro, líbranos del PP, líbranos de Rajoy” Si no ho feu, no podem creure en les vostres bones intencions. Ah! i com fill de matarranyencs que soc, no patiu. Estic seguríssim que, passi el que passi, les relacions humanes entre la bona gent continuaran i creixeran. Visca Matarranya !!

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: