Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Viquimarató també a la Franja de Ponent

// Montserrat Montagut

La Viquimarató, activitat participativa que consisteix en què els editors i editores de plataformes com Vikipèdia o altres wikis es reuneixen en un espai físic o virtual per publicar i millorar articles en línia, té presència a set territoris de parla catalana: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja d’Aragó, les Illes Balears i el País Valencià, un fet que garanteix aportacions de tot el domini lingüístic. Enguany és present a terres de Tarragona, Palma de Mallorca, Girona, Andorra, Barcelona i, per primera vegada a la Franja de Ponent-Benavarri. I, en conseqüència, la majoria de la varietat geogràfica de la llengua tindrà la seva representació. I en línia a Portugal.

La Llei 3/2013 i l’artícle 25 del Código de Derecho Foral en Aragón reconeix «l’aragonés y catalán como nuestras lenguas propias».

I veiem com de manera recurrent s’ha tractat d’esborrar la consciència política de la població catalanoparlant en l’àmbit lingüístic, històric, ideològic, simbòlic i informatiu en els territoris de la Corona d’Aragó.

Hem procurat que la Vikimarató de la llengua catalana tingués presència a la Franja; i ben adient en aquesta capital cultural —que ho és— de la Ribagorça.

La Casa de la Vila i la biblioteca —que enguany està d’aniversari i en fa 70!— hi han contribuït i ací som.

ELs voluntaris “viquimaratonians” a la biblioteca de Benavarri. / Montserrat Montagut

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: