Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Presentació de Rebost a Graus

//Carles Terès

Nuria Sesé presentà el projecte Rebost a l’Espacio Pirineos de Graus, amb la sala plena de públic. La presentació es va fer en aragonès ribagorçà i també en el bellíssim català de l’autora, nascuda a l’ombra del Turbó, a Vilacarlle.

El Director General de Política Lingüística, Ignacio López Susín,  ha explicat la importància del treball, una tasca d’un any sencer recollint contes, jocs, lligallengües, endevinalles i una gran quantitat de vocabulari per la majoria de pobles i llogarrets de la Ribagorça. Després l’autora els va donar una forma atractiva per a què els mestres ho puguin usar com a material didàctic amè i divertit. Els formats que inclou l’aplicació són presentacions interactives, àudios, vídeos, fitxes i documents en PDF.

Els materials estan ordenats en les dues variants de l’aragonès de la comarca (el ribagorçà i el benasquès) i en el català que es parla a les valls orientals de la Ribagorça.

Els materials són accessibles per tothom dins el web de lenguasdearagon.org/rebost. S’han editat un centenar de llibres en tapa dura, acompanyats d’una memporia USB que permet instal·lar-se tota la web a l’ordinador en el cas que no hi hagi connexió a Internet.

La gent va eixir molt satisfeta i amb ganes de visualitzar els continguts de Rebost. L’autora no es va oblidar d’agrair a les moltes persones que l’han ajudada en aquesta tasca, amb una menció especial de la seua mare, que l’acompanyà per moltes de les cases on arreplegà les tradicions de les persones que les coneixien de primera mà.

 

  

/ Carles Terès

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Presentació de Rebost a Graus » Temps de Franja - La Franja

    |

    […] El Director General de Política Lingüística, Ignacio López Susín,  ha explicat la importància del treball, una tasca d’un any sencer recollint contes, jocs, lligallengües, endevinalles i una gran quantitat de vocabulari per la majoria de pobles i llogarrets de la Ribagorça. Després l’autora els va donar una forma atractiva per a què els mestres ho puguin usar com a material didàctic amè i divertit. Els formats que inclou l’aplicació són presentacions interactives, àudios, vídeos, fitxes i documents en PDF. Continuar llegint… Presentació de Rebost a Graus » Temps de Franja […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: