Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Pareix que va ser ahir…*

// Alfredo Sancho Guàrdia, alcalde de Benavarri i Diputat al Congrés

Temps de Franja està d’aniversari, circumstància que coincideix paral·lela quasi íntegrament amb el fet de la meua experiència com a alcalde de Benavarri.

Acabat d’aterrar a l’alcaldia el 2003, el meu company i regidor de l’Ajuntament Enric Marquès em va donar a conèixer aquesta publicació i, poc a poc, em va anar presentant a molts dels seus col·laboradors.

Aviat vaig descobrir, com veia l’Enric, que darrere la revista hi havia moltes persones, veïns de les comarques orientals d’Aragó o relacionades amb elles, amb una gran història de compromís i entusiasme per un territori, el nostre; les comarques de la Franja: Matarranya, Baix Cinca, Llitera i Ribagorça.

Des de fa 20 anys publicant periòdicament sense interrupció, editada a l’Aragó i escrita en català. Quant d’esforç per poder fer arribar a la resta de territoris de la nostra mateixa llengua notícies i continguts locals, culturals, literaris, escolars…

I quin mèrit tan gran i quanta responsabilitat! Temps de Franja és l’única publicació en la nostra llengua a Aragó i aquest fet en sí mateix aporta elements molt importants a destacar.

Perquè representa i vertebra un territori molt ampli amb un nexe comú, el lingüístic, que cal protegir i preservar.

I aquest territori nostre des de sempre ha estat Terra de frontera, Terra d’intercanvi i Terra de convivència.

Un espai que, a més de compartir territori, comparteix serveis, infraestructures i comunicacions però que sobretot conserva una gran riquesa intercultural.

I no trobo millor exponent, ni major esforç per defensar i representar aquesta interculturalitat territorial que el que des de fa 20 anys simbolitza Temps de Franja.

Per això des Benavarri, des de la Ribagorça, a tots els col·laboradors i subscriptors de Temps de Franja, enhorabona i feliç aniversari, però sobretot molt d’ànim i moltes gràcies.

 

Alfredo Sancho. / Ajuntament de Benavarri

 


*Publicat a Temps de Franja n. 147, novembre 2020

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: