Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Territoris
  • Ribagorça
  • La UIMP organitza un curs a Benavarri sobre la maternitat i paternitat de les persones amb discapacitat
CURS-BENAVARRI-MATERNITAT-I-DISCAPACITAT

La UIMP organitza un curs a Benavarri sobre la maternitat i paternitat de les persones amb discapacitat

// Màrio Sasot

El món de la discapacitat física o intel·lectual ha canviat molt a Espanya durant les darreres dècades. De estar tancats a casa, amb una situació d’invisibilitat social absoluta durant l’ominosa postguerra franquista han arribat a obrir-se pas davant les dificultats i la incomprensió de certs sectors fins aconseguir una integració en el món educatiu social i laboral i, en molts casos una vida autònoma i independent de les seues famílies i… la possibilitat de formar ells mateixos una família?

D’eix tema, tan delicat, invisible i del que hi ha tan poca bibliografia especialitzada se’n parlarà amb gran profunditat i diversitat d’angles del 18 al 20 de juliol de 2018 a la capella de l’Antic Hospital de Santa Elena de Benavarri, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo dins dels programes de la secció Pirineus. Hi col·laboren l’Ajuntament de Benavarri i la Fundació Crisàlide, amb seu a Camporrells, i patrocinen la Universitat de Saragossa, Diputació d’Osca i el Govern d’Aragó.

El curs s’inaugurarà el 18 de juliol amb la presència de la Consellera del Departament de Ciutadania i Drets socials del Govern d’Aragó, María Luisa Broto i del director de la UIMP-Pirineos, Alfredo Serreta.

Entre els ponents figuren especialistes que parlaran, de l’àmbit social d’aquest tema, el professor Elias Vived, de l’Associació Síndrome de Down-Huesca; de l’àmbit biològic, Clara González Llagostera, embriòloga i especialista en fecundació in vitro i andrologia de l’Institut Universitari Dexeus; des de l’àmbit bioètic, Josep Maria Busquets, secretari del Comitè de Bioètica de Catalunya; Gemma Deulofeu, psicòloga i sexòloga, i dins de l’àmbit espiritual mossèn Vicent Berenguer.

“Des de l’organització del Curs no pretenem ni defendre una maternitat a qualsevol preu ni negar-la. Tan sol volem obrir un espai on tothom pugue parlar amb plena llibertat i sense prejudicis”- explicà Jacinto Marqués, director de la Fundació Crisàlide, veritable instigador i impulsor d’aquest curs.

 

CURS-BENAVARRI-MATERNITAT-I-DISCAPACITAT

D’esquerra a dreta: Alfredo Serreta, Alfredo Sancho i Jacinto Marqués. / Màrio Sasot


Tags:

Trackback from your site.

Comments (2)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: