Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

La festa maior a Sopeira

// Glòria Francino

Amb l’arribada del mes de mai proliferen les festes, les excursions, les fires, després dels hiverns on la gent es reclou a la vora del foc.

Aquest any la festa maior de Sopeira ha congregat a l’ermita de Sant Gregori molta gent relacionada amb el poble, entre els quals vam poder constatar les terceres i quartes generacions d’algunes famílies. Això sí que dona bo de veure-ho!

Les activitats es van dur a terme entre dissabte 4: els partits de futbol al poliesportiu, el circuit de motos entre les antigues oliveres del Camp, jocs tradicionals per als xics, xaranga pels carrers de la població, visites al monestir de Santa Maria d’Alaó, sopar popular a la carpa, ball amb l’orquestra Tarantella, dj, i diumenge 5: missa a l’ermita en honor a Sant Gregori, el patró, benedicció del terme i coques i vi per als assistents, dinar a la carpa i sessió de ball amb Josep Maria.

Tot i els canvis en les festes tradicionals, on s’han perdut molts costums com el ball de rams, el plantar el mai – arbre alt on es deixaven les fulles dels caps, i sovint hi penjaven alguna cosa que els més atrevits intentaven enxampar – al mig de la plaça, i altres fets…, el més entranyable de les festes majors és la trobada amb la gent coneguda i poder passar una bona estona.A la carpa. / Glòria FrancinoAl fons El Taió i la Rourera. / Glòria FrancinoDavant el corral de Vicent convertit en alberg. / Glòria Francino

 

El Camp convertit en un circuit de motos. / Glòria Francino

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: