Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

La Nit de les revistes i el 40 aniversari de l’APPEC

// Laia Solé Navarro

El 30 de novembre vaig tenir el plaer, de nou, d’assistir a La Nit de les revistes i Premsa en català. Aquest any ha sigut molt especial per l’Appec, ja que ha celebrat els seus 40 anys. Tots els presents a l’esdeveniment vam poder recollir els respectius guardons amb elegància, encant i eloqüència. Per exemple el premi a la millor publicació de premsa, amb només 5 anys l’antiguitat, La Mira, que va definir el periodisme en català com un acte de resistència. El Diari de Terrassa i Gol Esports van guanyar els premis de premsa diària i premsa no diària respectivament. I la revista Mètode el premi a millor publicació. També es van guardonar els reportatges «El cas de les Càrniques Ausa» de Descobrir.cat i

Foto de Família de la Nit / L. S.

«Quan érem negrers» de la revista Sàpiens. Enguany també s’ha premiat el podcast «Gent de merda» creat per un grup de quatre noies intrèpides. La seva presentació i el seu discurs feien venir ganes de connectar-s’hi i escoltar-ne els episodis. El premi Societat va ser entregat a la prou coneguda Plataforma per la llengua i el premi Cultura a Dagoll Dagom que ja ens van avisar que el 2024 esdevindrà un any carregat d’espectacle. 

Assistir a La Nit és tot un honor que em permet conèixer i xerrar amb representants d’altres entitats. Fa dos d’anys vaig tenir la sort de parlar amb la lingüística Carme Junyent; no volia acabar aquest article sense fer-li una menció com a homenatge. Enguany he pogut felicitar Germà Capdevila. Poder anar a La Nit de les Revistes sempre em carrega de bona energia i any rere any tinc més clar que vull viure plenament en català.

Laia Solé Navarro amb en Germà Capdevila (dreta) / L. S.

Publicat a Temps de Franja n. 160, gener 2024

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: