Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

La millor portada de 2021

// Redacció

El 18 de juny, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) va celebrar la seva 40a Assemblea i la 14a Convenció de la Premsa Comarcal i Local a Barcelona.

Com a cloenda, es van lliurar els ‘Premis Premsa Comarcal’ i els reconeixements a les trajectòries dels mitjans més veterans. El Premi a la Millor Portada de revistes bimestrals, trimestrals i semestrals se’l va endur Temps de Franja amb ‘Sostenible… per a qui?’ publicada el gener de 2021. Va ser una sorpresa inesperada, atesos els mitjans tan minsos de la nostra publicació, però alhora, un reconeixement a la feina voluntària de tots els col·laboradors de la revista i, naturalment, als nostres subscriptors, sense els quals no seria possible l’existència d’un mitjà com el nostre, a Aragó i en català.

Coberta guanyadora del premi a Millor Portada 2021. / TdF
Imatge del trofeu. / TdF
Les tres portades finalistes. / Tuabech Terès
Moment del lliurament del guardó de mans del D. G. de Mitjans de Comunicació de la Generalitat Ignasi Genovès i del vicepresident de l’APCP, Joaquim Rambla. / T. T.

La coberta feia referència a l’Editorial «Alerta, extractivisme energètic!», que malauradament continua més vigent que mai. Podeu llegir-lo en obert aquí. La foto que la il·lustra és «Aerogeneradors a Torre Miró, a un pas del Matarranya», feta per Carles Terès, de Torredarques.

En les altres dues categories, el Premi a la Millor Portada de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals va ser per a La Veu de l’Anoia i la portada ‘605 abraçades’ publicada el 12-3-2021; el Premi a la Millor Portada de mensuals va recaure en la Revista de Banyoles amb ‘Obres al Museu Arqueològic’ corresponent a l’octubre 2021, i el Premi al Millor Digital va correspondre a lamira.cat.

Cobertes guanyadores en les altres categories. / Premsa Comarcal

També es va fer el lliurament dels ‘Premis Premsa Comarcal de Fotografia Periodística’, la intenció dels quals és reconèixer el treball que fan els fotoperiodistes de les publicacions associades en l’àmbit de la comunicació local i comarcal. Els guantadors van ser M. Rosa Ferré de El 3 de Vuit en la categoria de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals; Eduard Duran de Llumiguia, es va endur el de la categoria de mensual, i en la categoria de digitals, la guanyadora ha estat Núria Caro de setmanarilebre.cat.

Foto de Maria Rosa Ferré, del 3 de Vuit. / P. C.
Foto d’Eduard Duran, de ‘Llumiguia’ / P. C.
Foto de Núria Caro, del setmanarilebre.cat / P. C.

Podeu llegir la crònica de la jornada al Temps de Franja n. 154 en paper d’aquest mes de juliol.

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: