Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Festa literària de Ficcions

// Carles Sancho Meix

Tal com estava anunciat el 17 de juny a la tarda hem pogut seguir a través d’Instagram la concessió del premis Ficcions ‘Concurs d’escriptura juvenil’ que enguany celebra la seua 12a edició, organitzada per l’Associació de Mitjans d’Informació i comunicació, on hi han participat 3.660 alumnes de 277 centres de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra i Aragó. A la Biblioteca d’Arenys de Lledó es van convocar alumnes, professors i pares per seguir el desenvolupament de l’atorgament dels premis. Recordem que de les 35 novel·les presentades per l’alumnat de l’IES Matarraña, cinc n’havien quedat finalistes: Ana Grau i Paula Tarzán, Romina Gómez, Roser Aragonés, Maria Pilar Serres i Lucia Gil. El jurat de Ficcions decidí atorgar el II Premi Territorial Matarranya d’enguany a Roser Aragonés alumna de 3r d’ESO de la Freixneda que ha fet una mini novel·la a partir de l’obra d’Irene Solà Canto jo i la muntanya balla. El jurat va destacar del relat guanyador del Matarranya L’escollit de Roser Aragonés: “l’originalitat d’integrar un tema de gran rellevància social actual en un gènere literari tan arrelat i característic d’una forma original, fresca i sorprenent”. En la categoria de Professors més motivadors, els professors de català de l’IES Matarraña, Pepa Nogués i Germà Ferrer, van quedar com a finalistes. L’any passat, que per primera vegada es presentaven alumnes del centre al concurs Ficcions, el I Premi Territorial Matarranya va recaure en Maria Pilar Serres, que enguany ha tornat a participar; és per això que, com a homenatge, la trobada per seguir el premi ha segut a Arenys de Lledó, població de l’alumna. Agraïm en este sentit la col·laboració d’este ajuntament per cedir-nos la biblioteca.

Esperem que esta festa literària virtual engresco els jóvens escriptors a participar el curs que ve en l’experiència de redactar la seua primera novel·la i que el concurs puga acabar amb una convocatòria presencial.

Podeu llegir el text premiat a https://www.ficcions.cat/ficcions/historia_detall.php?id=106051

 

El grup d’alumnes, professors i pares a la biblioteca d’Arenys de Lledó. / Xavier Cortès

 

 

Les guanyadores d’enguany i l’any passat, Roser Aragonès i M. Pilar Serres. / X. C.

 

Pepa Nogués. professora de català de l’IES Matarraña. / X. C.


Dos bones notícies per a l’assignatura de català

El director de l’IES Matarraña, Iñaki Belanche, va obrir l’acte amb l’anunci de dos bones notícies per a l’assignatura de català al centre a partir del curs vinent: la creació del Departament de Català i d’una plaça de professor de català dintre de la plantilla orgànica de l’Institut. Dos notícies que suposen la consolidació definitiva de l’assignatura al centre i que són fruit del treball realitzat en els darrers 4 anys des que Belanche arribara a la direcció del centre i impulsés la redacció del projecte lingüístic del centre per tal de recolzar i dinamitzar les llengües.

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: