Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Didàctica de la música i la dansa: Jota

// Redacció

La professora de la Universitat Rovira i Virgili, Margarita Celma, ha publicat un article a la revista: Sinfonía Virtual. Revista de música y reflexión musical, titulat: «Miguel Ángel Berna, el baile y la jota: una experiencia pionera en la enseñanza musical universitaria».

A través d’una classe al Campus Terres de l’Ebre per a l’alumnat de la menció de música dels Graus d’educació Infantil i d’educació Primària, es coneix la figura del ballarí Miguel Ángel Berna i s’exposen activitats didàctiques sobre ensenyament-aprenentatge de la jota. Es descriuen passos i coreografies per a educació infantil i primària. L’article es completa amb una entrevista i amb l’enregistrament de la classe presencial. Finalitza amb una reflexió i opinió de l’alumnat, així com unes conclusions. L’enfocament pedagògic que se li pot donar a aquest contingut és ampli i es pot introduir a la classe de música o de manera interdisciplinària a través de diverses pedagogies, dins del currículum oficial. 

El ballarí i artista de jota Miguel Ángel Berna té una extensa trajectòria i reconeixement nacional i internacional. A més estima molt la nostra terra i ha actuat al Cicle d’Orgue de la Comarca del Matarranya i a Beseit. La seva labor a favor de la dansa, folklore i la jota és genial, gran coneixedor de la tradició, innova i també fusiona amb altres músiques i estils. En aquests moments ha acabat la representació de La Dolores de Bretón al Teatro de la Zarzuela de Madrid, ha participat a Eterno, homenatge flamenc a Pablo Picasso i ha representat Crónica del Alba de R. J. Sender al Teatro Principal de Saragossa.

 

Classe al Campus Terres de l’Ebre de Tortosa. Alumnat de la Menció de Música amb la seva professora Margarita Celma. / Roser Royo – URV

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: