Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

WiFi4EU – projecte europeu de zones Wifi gratuïtes

// Redacció

L’Ajuntament de Fraga ha signat el conveni WiFi4EU, de la Comissió Europea, per a oferir zones de connexió Wifi gratuïta en edificis i espais públics.

Aquest projecte atorgarà una subvenció al consistori de 15.000 €, per a desenvolupar aquest tipus de connexió segura i gratuïta per a la ciutadania. L’aportació econòmica anirà destinada a cobrir els costos d’equipament i instal·lació de diversos punts d’accés Wifi i l’Ajuntament té 18 mesos per fer-ho.

Des de la Delegació de Transformació Digital s’ha impulsat aquesta iniciativa per a promoure el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat Wifi en espais públics com a parcs, places o edificis municipals.

David Casanova, Regidor de Transformació Digital, ha indicat “Una xarxa d’aquestes característiques serà beneficiosa per a la ciutadania en general, sobretot per a aquelles famílies que tenen dificultats i no compten amb accés a internet en els seus domicilis”. A més, aquesta xarxa de connexió gratuïta servirà per a posicionar a Fraga com una ciutat atractiva per als visitants o viatgers de pas, potenciant el turisme, l’hostaleria i fent costat al sector comercial que pot implementar eines de geolocalització, promocions a través de xarxes socials o d’altres Apps que requerisquen de connexió a internet. “Amb l’Estat d’Alarma i el confinament hem vist, més que mai, la importància de comptar amb unes bones connexions que siguen de fàcil accés per a totes les persones” ha afegit Casanova.

Aquest és un dels projectes en què estan treballant des de la Delegació de Transformació Digital. A més, durant aquests últims mesos s’ha avançat molt en la digitalització de l’administració i s’ha augmentat la presència en els mitjans digitals i les xarxes socials. David Casanova ha destacat la importància de ser present en aquests canals per a oferir un millor servei públic. Encara queda molta feina per fer però l’objectiu de l’Ajuntament és posicionar al ciutadà en el centre del projecte de transformació digital amb l’únic objectiu d’oferir el millor servei possible.

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: