Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Una bona iniciativa ecològica a Fraga

// Rosa Arqué

A Fraga des de fa gairebé un any n’hi ha un grup de gent que s’organitza a través de les xarxes socials per eixir a recollir residus a la vora del riu o a espais verds que estiguen a prop del casc urbà.

La iniciativa, la va començar una colla de joves i després van difondre el projecte a diferents col·lectius per si hi havia d’altra gent que s’hi volgués apuntar, com així va ser. Un camí cada dos mesos miren d’organitzar una quedada i se’n van cap a la zona que han marcat prèviament per arreplegar les escombraries que la gent llença sense contemplacions. Fan una recollida selectiva, però la veritat és que el 90 % dels residus que retiren haurien d’anar als contenidors grocs perquè són plàstics o envasos. Quan acaben, fan fotos i les pugen a les xarxes per difondre l’acció i anar creant una consciència positiva cap al respecte de l’entorn i del medi ambient.

El dia 18 de gener de 2020 van fer la VII quedada i van recollir, en una hora, 15 sacs de plàstics, llaunes, envasos, ampolles, roba i fins i tot un carret d’anar a comprar. La realitat és que la zona verda on van treballar necessitava un bon repàs i el pitjor de tot és que van trobar 2 abocadors il·legals molt a prop del casc urbà que no haurien d’existir i podrien ser perillosos per a joves i grans.

Des d’aquest col·lectiu volen denunciar el poc respecte que molta gent té pel medi ambient, però també la falta de voluntat dels propietaris particulars i de les administracions per mantindre les zones verdes en condicions òptimes.

 

Sacs amb residus plàstics i orgànics. / Rosa Arqué

 

Ampolles. / R. A.

 

Grup de la VII quedada. / R. A.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: