Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Un Sant Antoni participatiu i musical

// Màrio Sasot

Les festes de Sant Antoni a Saidí van començar lo passat dimecres amb l’encesa de xera per part de la directora i els alumnes de l’escola del poble, el CEIP “San Juan Bautista” i a la nit amb una foguera al Poliesportiu, on la comissió de festes i los mossos i les mosses d’enguany repartiren entre els assistents nombrosos entrepans de llonganissa i sardines. A les dotze de la nit començà a l’interior de recinte esportiu un recital de tres grups de música rock entre els que se trobaven el conjunt local ”Andrajos”.

Al dia següent, a les 11 del matí eixia la comitiva formada per la imatge de Sant Antoni, seguida de la rondalla local amb acords de jotes de ronda i peces de marxa; a continuació les autoritats locals i finalment les carrosses, engalanades amb motius històrics. Tots els assistents, uns quants centenars van gaudir de la pujada musical a l’ermita i de la missa “banturra” amenitzada per la rondalla local i quatre cantadors vinguts de la rondalla de de Monsó.

Actuacions de ball i d’humoristes com ReEugenio, projecció al cine de la pel·lícula “Mary Poppins” i la celebració d’un partit entre el C.D. Saidí i el Peñas Sariñena.

El diumenge conclouran les festes amb la presentació del Projecte “Fem Memòria “, que ha obtingut enguany la beca “Amanda Llebot i Colom” organitzada per l’ IEBC, i la celebració d’un dinar col·lectiu al Poliesportiu.

 Grup de jota de la Rondalla de Saidí. / Marta Pelay

 Carrossa de romans. / Marta Pelay

 Carrossa municipal. / Marta Pelay

Tags:

Comments (1)

Comments are closed

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: