Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Un març florit per a fomentar la convivència*

// Màrio Sasot

El passat 1 de març l’Associació Cultural Lo Branquil de Saidí, una de les més nombroses de la Comarca amb més de 400 socis, va organitzar una excursió pels termes de l’entorn nord de la vila per a contemplar la floració dels arbres als camps que, amb les peculiaritats climàtiques d’enguany, es va avançar uns dies respecte a altres florades.
A l’activitat hi van participar més de 160 persones, amb moltes famílies completes amb la canalla, gent gran i de totes les edats. L’objectiu era fomentar la convivència entre els veïns i animar al personal a gaudir de la natura i per un dia deixar de veure-la com un entorn de treball.
Los organitzadors van lamentar que alguns saidinesos, i fins i tot un bon grapat de socis, no hi van poder participar per haver estat convocada el mateix dia a Fraga la correguda contra el Càncer, de la qual n’eren organitzadors.

 

La marxa va eixir d’enfront del Local de la Joventut i es va encarar pel carrer d’Alcarràs cap a les granges de Panadés i creuant la rotonda que va a la carretera de Fraga va seguir a través de diferents finques fins al magatzem de l’empresa “Belenseu”. Allí els organitzadors del Branquil, que van comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Civil per a garantir la seguretat de la comitiva, tenien unes caixes de mançanes que van repartir entre els assistents.
Tots los caminants van mostrar la seua solidaritat amb los pagesos de la zona i les seues lluites i reivindicacions portant un llacet verd pres amb agulles de ganxo a la roba.
En tornar al poble es va obsequiar als participants amb un esplèndid vermut i begudes carbòniques amb un pica-pica per a recuperar energies al Casal de la Joventut.
La Junta Directiva de l’associació va donar les gràcies en un breu comunicat per facebook “per acompanyar-nos a fer aquest breu recorregut pels nostres termes en flor que són lo nostre tresor i la nostra vida, i per aidar-nos a lluitar pel nostre dret a sobreviure en aquest entorn màgic. Gràcies i a per la pròxima”.

 

 

Precioses imatges de la passejada entre els arbres florits. / A. C. Branquil

 


*Publicat a Temps de Franja n. 145, abril 2020

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: