Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Serveis socials de qualitat per lluitar contra la despoblació

//Redacció

El 28 d’octubre, el President d’Aragó, Javier Lambán va assistir a la XXVII Trobada Comarcal de Persones Grans de la Comarca del Baix Cinca, que va tindre lloc a Saidí. També hi van acudir el president de la Comarca del Baix Cinca, Evaristo Cabistañ; l’alcalde de la localitat amfitriona, Marco Antonio Ibarz , així com alcaldes, regidors i consellers comarcals.

A la Trobada es va afirmar que els pobles segueixen vius i oberts gràcies a la prestació de serveis de qualitat per a tots els seus habitants, una veritat que és vàlida per a la majoria de les comarques aragoneses, no només per a la població del Baix Cinca que actualment és superior als 24.600 habitants, dels quals uns 5.000 són persones de més de 65 anys.

El President va insistir en “el compromís del Govern d’Aragó que totes les persones, visquin on visquin, tinguin la millor qualitat de vida possible”. És un repte complicat i les accions que l’administració pren per aconseguir que la gent es quede als pobles on vol viure suposen una inversió que és sovint insuficient. Engegar i mantindre programes de teleassistència, d’ajuda a domicili, de trasllat als centres de dia o als tallers de les diferents associacions, són projectes que impliquen un esforç econòmic i organitzatiu per part del Govern d’Aragó i la Comarca. Però evidentment, l’objectiu que es busque no té preu i l’única via per veure els nostres pobles habitats és dotar-los de serveis públics i no només per a les persones grans sinó per a totes les persones. Com també es va comentar a la Trobada, tots eixos serveis impliquen la millora de la qualitat de vida dels habitants, però també creen treball, sobretot per a les dones. El paper de la dona rural és fonamental per mantindre la població als nostres pobles i això exigeix un reconeixement i un esforç especial per part dels poders públics que sostenen el repte de frenar la despoblació dels nostres municipis.

Javier Lambán va valorar el treball que es fa per part dels serveis socials comarcals que, a través dels seus programes, allunyen la necessitat de les persones grans d’haver d’anar a una residència i abandonar la seua rutina al seu poble. Per exemple, el Servei d’ajuda a domicili proporciona un conjunt d’atencions orientades a facilitar un entorn de convivència adequat i té com a objectiu la prestació d’una sèrie d’atencions a domicili. Aquest servei va atendre l’any passat 34 persones i es van prestar un total de 6.003 hores entre les modalitats d’atenció personal i domèstica.

 El presidenta Javier Lambán pels carrers de Saidí (Foto: Govern d'Aragó)

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (2)

 • Avatar

  Josefina Motis

  |

  D,acord amb l,article. Penso el mateix. Aixo que diu el comentari de les clavagueres esta ple de mala llet I no es el dialeg que es demana. El gobern de Madrit es questionable, pero el de
  Aqui es igual en alguns aspectes I pitjor amb altres

  Reply

  • Avatar

   Redacció

   |

   Hola Josefina, gràcies pel comentari. No acabo d’entendre on es parla de ‘clavegueres’ en aquest article. Potser el comentari el volies fer en un altra entrada.

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: