Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Projecte de recollida orgànica a la Comarca del Baix Cinca

// Redacció

La Comarca del Baix Cinca continua apostant fort per projectes mediambientals. El 4 d’octubre en va començar un de recollida de residus orgànics, a la localitat de Candasnos.
Dins del projecte es va organitzar un taller amb els alumnes del CRA Montesnegros per iniciar-los al món del reciclatge. Seguidament, és va fer una xerrada informativa sobre les accions i el nou sistema de recollida i finalment l’Oficina del Reciclatge va fer una tasca d’informació i va entregar un equip de material a totes les famílies de la població (recipient, bosses compostables, tríptic informatiu i clau dels contenidors públics).
Al mateix temps, es van col·locar 10 contenidors pels carrers i ja s’ha iniciat la recollida de matèria orgànica biodegradable (menjar, fruita, verdures, fruits secs, etc.). El material es tracta a l’abocador comarcal, que es troba molt a prop de Candasnos, i un dels objectius és aconseguir un bon compost que s’aplicarà als espais verds, tant públics com a privats, dels municipis que ho sol·liciten.
Eix projecte, finançat en un 80% per la DPH, va acabar amb una acció molt participativa a Torrent, al CRA Ribera del Cinca, on es va instal·lar un compostador per conscienciar dels beneficis del compostatge comunitari.
Ara la Comarca estudiarà la implementació del sistema de recollida de residus orgànics a la resta dels municipis, començant pels més petits.

 Oficina del reciclatge (Foto: Comarca del Baix Cinca)

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: