Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Lo Pavelló del Sotet es transforma en alberg temporal

// Redacció

El dia 24 de juny es van obrir les portes del Pavelló del Sotet de Fraga com a allotjament excepcional de temporers. El primer dia de funcionament, aquesta instal·lació ha acollit a 29 persones que fins ara dormien al carrer.

Creu Roja s’ha encarregat de l’equipament de l’espai, que té una capacitat per a 50 persones, i serà l’entitat encarregada de gestionar aquest allotjament temporal. A la instal·lació, a més d’un llit, s’oferirà de manera gratuïta el sopar i l’esmorzar als treballadors temporals del camp, que s’han desplaçat a la zona per a la campanya de la fruita i tenen problemes per trobar una casa.

Óscar Gracia, director de la Unitat d’Emergències de Creu Roja i director del projecte, va explicar el funcionament i alguns detalls de l’allotjament. Per exemple que l’alberg estarà dotat amb una unitat sanitària i amb una ambulància de suport bàsic per atendre problemes de salut derivats de l’excés de treball i de la calor, així com per a diagnosticar possibles casos de coronavirus.

A més, els voluntaris de Creu Roja entregaran als temporers una bossa d’higiene, explicaran que l’ús de mascaretes és obligatori i s’asseguraran que totes les persones tinguen un mínim d’higiene. Tots són conscients de la situació a la Comarca del Baix Cinca i els rebrots que hi han sorgit, per això, una de les principals feines dels tècnics de Creu Roja és coordinar l’accés als lavabos i mirar que totes les àrees es troben netes i desinfectades per a previndre la propagació de la covid-19.

L’Alcaldessa de Fraga, Carmen Costa, es mostrava satisfeta per l’obertura del pavelló després de tantes setmanes de treball. Ahir, no va voldre donar importància a les dificultats que s’ha trobat l’Ajuntament fins a poder obrir les portes, sols es va alegrar de poder allotjar a les persones que dormien al carrer: “Poder donar-los un cobert, un llit, menjar… és lo just i lo mínim que es mereixen”.

D’altra banda, l’Alcaldessa de Fraga, va tornar a defendre al sector agrícola i els seus treballadors: “El brot del Baix Cinca ha sorgit en el sector agrícola, com podria haver sorgit en qualsevol altre sector. L’important és que la gent sàpigue que les empreses i explotacions agrícoles, en la seua majoria, prenen totes les mesures de prevenció i fins i tot a vegades adopten mesures addicionals. Són los primers interessats a vetllar per la salut dels seus treballadors”.

Costa també ha afegit: “I que ningú s’oblide, que el virus no fa distinció entre races o nacionalitats. Així que demanaria que tampoc s’estigmatitze als treballadors del camp ni als migrants. Ells estan astí perquè nosaltros i los nostres camps los necessitem”

S’espera que el Pavelló del Sotet estigue en funcionament durant tota la campanya agrícola.

 

El pavelló el Sotet habilitat com a alberg. / Ajuntament de Fraga

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: