Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Lliurat el II Premi de Recerca Jesús Moncada*

// Redacció

El dia 30 de novembre de 2019 es va lliurar el II Premi d’Investigació Jesús Moncada que convoca l’Ajuntament de Mequinensa. L’objectiu del premi és de promoure la investigació sobre la figura de l’escriptor de Mequinensa i sobre la història local.
El Jurat, compost per Chusé Aragüés, Carme Alcover, Jordi Estruga i Ramon Sistac, en representació del món editorial, literari i universitari, i presidit per Magda Godia, ha premiat el treball “La comunicació no verbal a Estremida memòria de Jesús Moncada” de Laura Farré Badia, que rebrà 3.000 € com a complement. De la investigació, se’n va destacar “l’aportació a l’estudi del procés comunicatiu no verbal amb nous canals investigadors que ofereixen informació emocional amb elements extralingüístics que construeixen, admirablement, l’inframon emocional de Moncada”. Una qüestió que Carme Alcover, portaveu del Jurat, ha volgut remarcar juntament amb el fet que “en l’univers Moncada, és quasi més important allò que es calla que el que es diu a través d’uns personatges que gesticulen i acaricien i que conviden el lector a investigar”.

 

Jurat i guanyadora del premi. / Ajuntament de Mequinensa

Magda Godia, presidenta del Jurat, ha agraït el treball del Jurat i dels investigadors que han presentat els seus treballs al Premi. S’ha referit a la figura de Jesús Moncada, que l’1 de desembre haguera fet 78 anys, a la seua obra i a la “obligació de divulgar-la i protegir-la evitant que caigui en l’oblit” i a la seua “generositat amb la localitat que és part important de les seues obres”. A més, dirigint-se a la guanyadora, mostrava la seua alegria i satisfacció “pel treball realitzat que ha rebut una excel·lent valoració” i ha posat l’accent que “quan es descobreix Moncada i Mequinensa, un no es pot deslligar d’aquest binomi”.
Laura Farré, guanyadora ex aequo de la primera edició juntament amb Artur Garcia, ha agraït el Premi i ha assegurat representa una oportunitat per a continuar estudiant la llengua i les obres de Jesús Moncada. Reconeixia també que és una oportunitat per a donar a conèixer les seues investigacions i l’obra i figura de Jesús Moncada. Finalment ha volgut repartir el mèrit del Premi amb els professors Neus Nogué i Lluis Payrató, que la van acompanyar l’any 2015 quan va començar l’elaboració del treball.

 


*Publicat a Temps de Franja n. 144, gener 2020

 

 

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: