Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

L’Ajuntament ha començat a obrir les instal·lacions culturals i esportives al juny

Desescalada a Mequinensa

// Felip Berenguer

Dilluns 15 de juny el Gimnàs Municipal de Mequinensa va tornar a obrir les seves portes tres mesos després del seu tancament, juntament amb la resta d’instal·lacions esportives de la localitat, quan es va decretar l’Estat d’Alarma per la pandèmia de covid-19. L’aforament de moment estarà limitat a 5 persones per torn, garantint la distància de seguretat en tot moment, prèvia reserva, per al mateix dia d’ús o el següent, facilitant així la rotació d’usuaris.

Vista general de l’espai museístic dedicat a Moncada. / Javier Belver

Els torns d’ús del Gimnàs s’han fixat els dilluns, dimecres i divendres als matins de 9.30 a 10.30 i d’11 a 12 hores i de dilluns a divendres a les tardes de 17.30 a 18.30, de 19 a 20 i de 20.30 a 21.30 hores. Les reserves podran formalitzar-se a través del telèfon 974 46 52 34. L’accés serà gratuït durant tot el mes de juny i no serà fins a juliol quan es reprengui el cobrament de les quotes mensuals que es va suspendre al març.

D’altra banda, a partir de dissabte 13 de juny es van reprendre les visites als tres museus de la vila situats al costat de les escoles del poble vell. Prèviament es va posar en marxa el sistema de reserves a través d’Internet en la seva pàgina web i, el primer cap de setmana de juny, es van començar a rebre als primers visitants després que tanqués les seves portes el passat 14 de març.

Es manté el nombre de 8 grups per dia. Dissabtes podran realitzar-se les visites a les 10 i les 12 del matí i les 4 i les 6 de la tarda mentre que els diumenges l’horari previst és a les 10 i les 12 del matí.
Aquest espai museístic alberga tres museus diferenciats. El Museu de la Mina, el Museu d’Història de la ciutat, que a més disposa d’un espai dedicat a la figura de l’escriptor mequinensà Jesús Moncada, i el Museu del Passat Prehistòric.

Finalment, en el primer cap de setmana de juny també van tornar les sessions de cinema a la Sala Goya de Mequinensa, amb els condicionants propis de la fase 2 de la desescalada, amb un aforament màxim de 50 persones. Per a aquesta ocasió el Circuit Urgellenc va portar dues pel·lícules: Richard Jewell, un drama dirigit per Clint Eastwood basat en fets reals que ens trasllada als Jocs Olímpics d’Atlanta 1996, i Volant junts, una pel·lícula francesa del gènere d’aventures.

Les sessions es mantenen, la de divendres a les 22:30 h; la del dissabte passa a les 17 h i el diumenge es redueix a una sessió a les 19 h.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: