Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

L’Agrupament Escolta i Guies “pintor Viladrich” de Fraga celebra El 50è aniversari

// Anna Labat

La comissió de celebració del 50è aniversari de la fundació de l’A. E. i G. “Pintor Viladrich” de Fraga va inaugurar el passat diumenge 20 de maig una exposició de fotografies que il·lustren la història d’aquesta entitat durant els seus cinquanta anys de vida. La mostra està instal·lada a la sala d’exposicions de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Fraga, a la rambla del Cegonyer.

El motiu principal de l’activitat és mostrar a la població en general la història de l’associació, així com les seues finalitats i projectes desenvolupats al llarg de la seua existència.

Marta Larroya, en representació del comitè organitzador, va destacar en el transcurs de l’acte inaugural, que va comptar amb la presència de Marta Cabrera, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Fraga, i de nombrosos membres de l’agrupament i veterans, el compromís dels escoltes de deixar un món millor del que van trobar, d’acord amb els seus tradicionals valors.

L’exhibició compta amb 150 fotografies, un muntatge audiovisual i objectes representatius d’aquest mig segle d’activitat (foulards, records, etc.). Les imatges s’agrupen en diversos eixos temàtics: fundació i primers anys, simbologia, refundació, cau, campaments d’estiu, rutes de muntanya, les tres opcions del moviment escolta, formació de caps o FOCA, etc.

L’exposició es podrà visitar fins al 10 de juny, de dilluns a divendres de 10 a 14; divendres tarda, de 18 a 20; i dissabtes i diumenges de 11’30 a 13’30 i de 18’30 a 20’30.

A més, i també dintre del programa d’activitats de celebració de l’aniversari, es va realitzar el passat 5 de maig una excursió amb antics caps i membres de l’agrupament a l’entorn natural de la Serreta Negra i Balcó de Valdúrrios, al mont de Fraga o Allà dins, on l’entitat té un mas propi.

Per últim, el dissabte 26 de maig i al Castell de Fraga, es va fer l’acte de clausura de les celebracions de l’aniversari, que va consistir en una festa-sopar trobada amb concerts de músics locals: Nitrons, Duman… i en què van participar membres i exmembres de l’associació, així com familiars i simpatitzants.

L’Agrupament Escolta “Pintor Viladrich” és una de les entitats més populars de Fraga, ja que hi han passat centenars de joves al llarg de la seua història.

 Inauguració de l'exposició 50è Aniversari A.E. Pintor Viladrich. / Anna Labat

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Avatar

    Lluis Maria Tenllado

    |

    …Prometo per la meva consciència i honor… Enhorabona pels 50 anys!!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: