Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

La Mequinensa dels anys 50

// Ajuntament de Mequinensa

El “Poble Vell”, l’antic nucli urbà de Mequinensa desaparegut per la construcció del pantà de Riba-Roja, tornarà a la vida gràcies a la cessió i projecció de la filmografia inèdita de Pedro Clemente Gotor.
Clemente va exercir de mestre a Mequinensa durant 25 anys, des de 1934 a 1959. En els anys 50 es va despertar el seu interès pel cinema i va crear i editar nombroses pel·lícules i reportatges de la vida quotidiana del “PobleVell” relacionades amb el seu entorn familiar, escolar i social. Per exemple existeixen seqüències de les Festes de Sant Blas i Santa Àgueda, les de “La Santa”, una visita de Franco o un passeig pels carrers de la localitat, l’escola i el Castell.
Les imatges en blanc i negre es van poder veure per primera vegada el dissabte 13 d’octubre a la Sala Goya. Ara, digitalitzades, quedaran dipositades al Centre d’Estudis Jesús Montcada (CEJM) gràcies al conveni que signaran els descendents del mestre i l’Ajuntament de Mequinensa.El poble vell. / Ajuntament de MequinensaPedro Clemente a Mequinensa. / Arxiu Ajuntament de Mequinensa


Publicat a Temps de Franja n. 139, novembre 2018

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: