Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

IV Celebració de «Fraga medieval»

// Redacció

Un any més, l’associació de la ribera del Cinca La Magia Cultural, ha portat a terme una nova edició de la jornada «Fraga medieval», que commemora la capitulació de la Fraga mora, el 24 d’octubre de 1149, davant de les tropes de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó.
La jornada, que enguany va tenir lloc el dissabte 28 d’octubre (el dissabte més pròxim a la data històrica), va començar al matí amb un mercat medieval en el Cegonyer, al cor del nucli històric de Fraga, amb mostra d’oficis medievals, jocs infantils i venda de productes artesans.
A mitja tarda, sota els auspicis de la maga Urganda, es va fer la ja tradicional desfilada de grups recreacionistes a què es van sumar enguany els Tambores de Candasnos, els Falconers de Lleida, els Danzantes de Sena, el grup de danses d’Utebo Andanzas Medievales i la ballarina Raquel, encapçalats per Ramon Berenguer i Peronella i els senyors de Montcada, Pallars, Bearn, Urgell, i de la partida de Mont-ral de Fraga. Arribats al Cegonyer, es va recrear la rendició de Mardaix davant les tropes cristianes i es va nomenar un nou senyor de Fraga, en aquesta ocasió per a la partida de Vincamet.
A la caiguda del sol va arrencar la desfilada de torxes fins a l’anomenat «Castell» de la població, on tot seguit es va celebrar el sopar medieval.
Entre els col·laboradors de Fraga Medieval es va sortejar una estada de cap de setmana en el Parador de Cardona.

 

 Celebració “Fraga Medieval” (Foto: Digital Fraga TV)

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: