Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Francesc Serés: La pell de la realitat

// Berenguer de Mussots

El maití de dilluns 3 de març va celebrar-se a la sala Pi i Sunyer de la seu barcelonina de l’Institut d’Estudis Catalans, la Jornada de 2023 del Cicle Clàssics Contemporanis organitzat per la Societat Catalana de Llengua i Literatura amb el títol «Francesc Serés: la pell de la realitat». En la Jornada d’enguany s’analitzà l’obra narrativa, i també dramatúrgica, de l’escriptor saidinès; els participants foren el professor de literatura catalana i teoria de la literatura a la Universitat de Girona Xavier Pla amb la ponència Francesc Serés, la literatura com a política de reparació social; la traductora i professora de la

Cartell de la jornada

Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya Simona Škrabec amb La matèria, la flama, les cendres. Una lectura de Francesc Serés; la crítica literària Júlia Ojeda amb La realitat com a matèria primera: crisi, treball i conflicte en la narrativa de Francesc Serés; la professora d’antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona amb Desdibuixant fronteres: Serés, etnografia i literatura; el profesor de literatura catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona Francesc Foguet amb Les primeres incursions teatrals de Francesc Serés; i el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya Pep Sanz Datzira amb Rússia al Baix Cinca: Serés traduït.

La jornada finalitzà amb una entrevista a Francesc Serés a cura d’Alba Granell. Les actes de la jornada està previst que es publiquen en la col·lecció «Treballs de la Societat Catalana de Llengua i Literatura».


Publicat a Temps de Franja n. 157, abril 2023

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: