Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Fraga tindrà el 2021 una planta fotovoltaica*

// F. B.

Fraga comptarà en un futur proper amb una planta fotovoltaica de 40 MW de potència. L’empresa propietària, Tayan Energy, disposa d’uns terrenys de 76 hectàrees dins del terme municipal de la capital del Baix Cinca per a la instal·lació de la planta, les obres de la qual començaran a finals de 2020 o el gener de 2021.

Plànol dels terrenys on s’instal·larà la planta.

Segons informa Isemaren, l’empresa especialitzada en consultoria estratègica i solucions tècniques per a energies renovables, que supervisa com a enginyeria de la propietat tot el procés de sol·licitud i obtenció de permisos necessaris per a la consecució de l’objectiu Ready to Build dels projectes de Tayan Energy a Espanya, aquest projecte suposarà una inversió de 18.200.000 euros i tindrà una capacitat productiva de 40 MW.

Les mateixes fonts d’Isearem han informat a Temps de Franja que la construcció de la planta crearà vint llocs de treball durant vora un any. Aquesta quantitat d’ocupacions es veurà augmentada quan el complex estigue en funcionament “perquè serà necessari cobrir places per a la seua supervisió i manteniment, les quals seran de llarga duració, atès que aquesta infraestructura té una vida estimada de funcionament de 30 anys”.

Cal assenyalar també l’impacte indirecte en l’economia de la zona per l’augment de pernoctacions i consum per visites a la planta.

El de Fraga és només un dels cinc projectes de plantes solars fotovoltaiques que Tayan Energy està posant en marxa a Espanya i Portugal i que en total sumen 203 MW de potència. Dos d’aquests, Amaterasu Energy 1 i 2, es duran a terme a l’illa de Tenerife, concretament en els municipis de Granadilla de Abona i Arona respectivament. Aquestes dos plantes sumaran 80 MW de potència. A l’illa de Mallorca, dins del municipi d’Inca, se situarà el projecte Fènix Energy amb una potència de 51 MW.

Més endavant, i dins de la península Ibèrica Tayan Energy Investment té previst construir-ne dos a Espanya i una a Portugal. En el municipi lleonès de Cubillos del Sil, a Castella i Lleó, s’ha començat a planificar la construcció de la planta solar fotovoltaica Apol·lo Energy 1, la qual comptarà amb 32 MW de potència un cop estigue acabada.

Isemaren també ha assessorat a Tayan Energy Investment en la compra de dos plantes solars fotovoltaiques a Itàlia, amb una potència combinada de 55 MW. Els treballs s’han centrat en la supervisió de tot el procés d’adquisició de les dues plantes i en una auditoria on s’ha avaluat el seu estat abans d’incorporar-les a la cartera de Tayan. Les plantes són a Tessennano, a la província italiana de Viterbo i tenen com a nom de projecte Limes 10 i Limes 15.

Amb l’adquisició d’aquestes dos plantes i els projectes en desenvolupament, Isemaren suma ja 550 MW assessorats per a la cartera de plantes fotovoltaiques de Tayan Energy a Europa. L’objectiu marcat per Tayan és invertir 500 milions d’euros a Espanya, Portugal i Itàlia durant els propers anys.


*Publicat a Temps de Franja n.146, juliol-agost 2020

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: