Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Estem de festa!*

// Magda Godia, alcaldessa de Mequinensa

La revista Temps de Franja fa 20 anys i com a representant municipal vull manifestar que des de sempre ha constituït un referent informatiu i cultural al nostre poble. Un viatge per on hem anat avançant de la ma cap a un dels principals objectius que han marcat la nostra trajectòria tant municipal com editorial en defensa de la nostra llengua, el català, dins d’un territori on l’hostilitat cap a la diversitat lingüística ha estat present durant llargs intervals de temps en funció dels equips de Govern de les diferents administracions.

Editar una revista durant 20 anys en català per a informar sobre el territori de parla catalana de l’Aragó té el seu mèrit, ha estat i és tot un repte només possible gràcies al nivell d’implicació de totes aquelles persones que hi han col·laborat i d’aquelles que encara ho continuen fent ara, mantenint viva la publicació.

Gràcies a Temps de Franja hem descobert que podia haver-hi una altra divisió del territori a l’Aragó, aquella que inclou a tots els municipis que tenen un denominador comú: la parla catalana, independentment de la província on administrativament estiguin localitzats. Es cert que Temps de Franja ens ha apropat a totes les localitats, de la Ribagorça fins al Matarranya, i ens ha permès conèixer millor la seva vida cultural i social al mateix temps que teixia una xarxa de proximitat a través de la llengua que penetra en nosaltres amb tota fluïdesa i manté vius els llaços de relació i amistat.

En aquests últims temps, l’aire bufa diferent i va a favor de protegir i divulgar el català a través de la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó, i Temps de Franja està aquí, continua estant com sempre, no ha baixat la guàrdia en cap moment publicant i publicant. Desitgem per al futur que el seu treball es pugui dur a terme en millors condicions i tant de bo tinguin més oportunitats que els permetin encetar projectes més ambiciosos en benefici de tots nosaltres, per part nostra hi continuarem també.

Ara que fa 20 anys, no puc més que valorar la feina feta i felicitar a Temps de Franja i a totes aquelles persones que han fet possible que continuï sent una realitat i animar-los a seguir treballant en aquesta línia perquè necessitem que segueixi sent la revista dels nostres pobles, mantenint viu l’esperit que va guiar els primers passos per a poder continuar celebrant molts més anys de publicacions.

 

Magda Godia. / Ajuntament de Mequinensa

 


*Publicat a Temps de Franja n. 147, novembre 2020

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: