Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Els pavellons de Fraga tornaran a tenir l’ús habitual al setembre

// Redacció

El Pavelló Corts d’Aragó es va activar el 30 de maig per a aïllar a treballadors temporers que no podien realitzar el confinament en els seus respectius domicilis. Aquest espai porta prop d’un mes sense cap ingrés i des de maig hi han passat uns 100 treballadors temporers. La campanya agrícola en el Baix Cinca està pràcticament acabada i per això, a l’espera de concretar detalls amb el Grup Covid del Centre de Salut, l’Alcaldessa de Fraga ha indicat que si no hi ha imprevistos al setembre es desactivarà l’espai per a tindre’l a la disposició dels usos esportius habituals o altres necessitats que poguessen sorgir.

Carmen Costa ha aprofitat per a agrair, un camí més, el treball dels professionals sanitaris que han atès a les persones confinades i que han constituït un exemple d’eficàcia durant alguns dels moments més complicats de l’estiu.

D’altra banda, el Pavelló del Sotet, que es va activar com a allotjament de temporers que no tenien casa, també té previst finalitzar la seua activitat al setembre. El Sotet és un espai municipal, gestionat per Creu Roja des de finals de juny, per on han passat 104 persones. Actualment, encara n’hi ha unes 20 persones que hi resideixen: “Alguns se n’han anat a treballar fora i altres s’han quedat a Fraga” – ha indicat Carmen Costa, Alcaldessa de Fraga. “Quedaran unes 4 o 5 persones a qui orientarem per trobar casa i feina. El més important per a nosaltres ha sigut aconseguir que tots hagen pogut passar un estiu amb unes condicions d’allotjament el més dignes possibles i que no estiguessen a campaments il·legals o directament al carrer” ha afegit l’Alcaldessa.

D’altra banda, Carmen Costa ja ha indicat en diverses ocasions que aquesta solució és temporal: “Aquest és un problema que porta arrossegant Fraga i tot el Baix Cinca des de fa dècades, la intenció del consistori és trobar una solució permanent per a futures campanyes i la solució ha de realitzar-se entre tots els agents implicats això de mirar cap a un altre costat no és una opció, qui no ho entengui és que no coneix la realitat de la nostra zona”.

 

Pavelló del Sotet / Ajuntament de Fraga

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: