Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

El concurs de relats comarcal premia tres treballs en català

// Redacció

La vuitena edició dels Premis Literaris del Baix Cinca organitzats per l’Àrea de Cultura de la Comarca, ha batut el rècord de participació amb un total de 38 relats presentats: 10 en la categoria d’adults i 28 en la juvenil (per a xiquets i xiquetes fins a l’edat de 18 anys). Quatre relats d’aquesta darrera categoria han estat escrits en castellà i 24 en català, una dada també insòlita en la història d’aquest concurs de relats. Pel que fa als deu relats de la categoria d’adults, tan sol un estava escrit en català. 

Els relats guardonats escrits en llengua catalana han estat el segon i tercer premi de l’apartat juvenil i el premi especial comarcal de la categoria d’adults. 

El jurat, compost per l’escriptora de Candasnos Ana Ballabriga, el periodista i escriptor saidinès Màrio Sasot i el periodista amb arrels a Alcolea, Antonio Ibáñez, va atorgar el primer premi en la categoria d’adults a la fragatina María López Fontanals amb el relat Una tierra soñada, amb una assignació de 400€, mentre que la saragossana Claudia Acebes Miró ha guanyat el primer guardó en la categoria juvenil, valorat en 200€, amb el relat Con las manos manchadas de sangre

El segon premi en la categoria d’adults ha recaigut en el relat Recuerdos entre la niebla, de Eleuterio Pueyo Escanilla, d’Ontinyena, amb una assignació de 250€. El tercer premi ha estat per a Claudia Abad Figueras, de Saidí, pel relat Me arranqué el clítoris con un un cortauñas, valorat en 150€. 

El segon premi en la categoria juvenil l’ha guanyat Anna Ríos Vera, de Fraga, amb el relat Sensacions esgarrifoses, dotat amb 150€, i el tercer premi ha recaigut en Cristina Sarrau Fau , de Fraga, pel relat Supervivència a mitjanit, amb un premi de 100€.

El Premi Comarcal, destinat a una obra situada en el marc geogràfic o històric del Baix Cinca, dotat amb 250€, va ser per a Raimundo Guardiola Ibarz, de Mequinensa, pel relat I ara què passarà?

L’acte oficial de lliurament dels premis va tindre lloc el passat dissabte, 17 de desembre, a la sala d’actes de l’edifici de la Comarca del Baix Cinca a Fraga, que va comptar amb la participació de l’escriptor Daniel Nesquens, de Nesquens Comedy, que delectà els assistents amb el monòleg titulat ‘Cosquilleos y escritores’. 


Publicat a Temps de Franja n. 156, gener 2023

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: