Gran Recapte 2018
XI Campus de música tradicional EBREFOLK

Documental “Les Mascres. Passió pel Carnestoltes”

// Redacció

A Fraga es impensable imaginar-se la festa de Carnestoltes sense Les Mascres, un grup de dones que constitueixen una part fonamental i històrica de la manera de viure la festa a la capital del Baix Cinca. La Delegació de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha produït la cinta com a homenatge a eix grup de dones que porta dècades animant la festa i protagonitzant-ne parts molt importants com ara l’enterro de la sardina o la crema dels ninots.

Lo documental s’estrenarà al març 13 de març al canal de televisió local Digital Fraga TV i al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Silvia Galindo, Regidora de Cultura i Festes va explicar a la presentació de la cinta que «El grup de Mascres és part de la història de Fraga i del Carnestoltes. L’any passat ja vam voldre donar-lis més rellevància i van visitar tots los col·legis del municipi, però enguany això no podia fer-se».

Jordi Larroya, de Digital Fraga TV, amb la col·laboració de Patricia Puértolas han fet la feina de muntatge, enregistrament i direcció. I les protagonistes de les imatges són tant les mascres actuals com a familiars d’aquelles que ja no hi són. També s’ha comptat amb la col·laboració de l’historiador Joaquín Salleres.

L’objectiu de la producció Les Mascres. Passió pel Carnestoltes és el de donar a conèixer a tothom la figura d’eixes dones que han format part de la festa de Carnestoltes no només en los bons moments, sinó que també han sabut denunciar situacions no tan agradables que s’han creat al llarg de la història.

 

 

Dos moments del documental. / Ajuntament de Fraga

 

 

Tags:

Trackback des del seu lloc.

Deixa un comentari

Vostè ha de ser connectat per publicar un comentari.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: