Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Dia de la Llengua Materna a Fraga

// Redacció

La llengua és el principal patrimoni cultural d’una comunitat, tal com ho considera la UNESCO, alhora que l’eina bàsica de socialització i el tret identificatiu de pertinença a aquella comunitat.

En els últims anys es percep en els nostres pobles un trencament generacional en la transmissió de la llengua. Per això, des de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca IEA volem celebrar el Dia de la Llengua Materna organitzant activitats per als més petits i animant a totes les famílies amb xiquets a casa a transmetre’ls el relleu de l’ús de la nostra llengua, al mateix temps que demanem a les administracions públiques, associacions i entitats, sindicats, empreses, etc. i a la població en general la seua contribució activa per a la preservació d’aquesta.

Així, el passat diumenge 17 de febrer, a les 11:00 del matí, al Palau Montcada de Fraga, es va projectar la pel·lícula El petit príncep, sobre el clàssic de Saint-Exupéry, i dissabte 23, a la Biblioteca Gianni Rodari, tindran lloc dos tallers de cançons infantils a càrrec de la professora de música Margarita Celma, en una sessió per a xiquets acompanyats de 0 a 3 anys, a les 11, i per a xiquets a partir de 4 anys, a les 12:15. En l’entremig es presentarà l’Eixovaret lingüístic, una bossa amb articles per promoure la nostra llengua entre els més petits de casa. Us convidem a participar en aquestes activitats i, sobretot, que hi porteu els vostres fills.

 


Activitats organitzades per l’Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA amb motiu del dia de la Llengua Materna el 21 de febrer.

Amb la col·laboració del Govern d’Aragó, l’Ajuntament de Fraga i els Amics del Cine.

Dia 17 de febrer 2019, diumenge 11 matí, al Palau Montcada Fraga

Cine infantil El petit príncep de Mark Osborne

Dia 23 de febrer 2019, dissabte matí Biblioteca Gianni Rodari, Fraga

11 a 12 Activitat familiar: Taller cançons infantils per a petits acompanyats de 0 a 3 anys a càrrec de Margarita Celma (activitat gratuïta, cal inscripció prèvia)

12 a 12:15 Presentació de l’Eixovaret lingüístic

12:15 a 13:15 Activitat familiar: Taller cançons infantils per a petits acompanyats a partir de 4 anys a càrrec de Margarita Celma (activitat gratuïta, cal inscripció prèvia).

 

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (2)

 • Avatar

  JOSEFA GANDIA VALEN

  |

  S’ha de seguir per aquest camí, gaudeixo de veure totes les activitats que porteu a terme per la millora del català a l’Aragó.

  Reply

 • Avatar

  Carmela

  |

  Buenos días. No conozco el fragatino escrito pero si el hablado ya que he nacido en Fraga y me han criado con ese “hablar”. No entiendo cómo nos dejamos perder nuestra identidad fragatina apoyando y “pagando con nuestros impuestos” estás actividades. Adoro Cataluña y hablo el catalán pero no me gusta lo que se está consintiendo.saludos

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: