Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Coses del Poble presenta el n. 2 de la revista de divulgació ‘L’Angorfa’

// Ajuntament de Mequinensa

El segon número de la revista de divulgació l’Angorfa, que edita el Grup de Recerca Coses del Poble de Mequinensa ja és al carrer. Hi col·laboren un total de 15 persones que, a través de diferents articles, exploren àrees com la filologia, la sociologia, la història, la natura, l’humor o la pintura. La publicació ha crescut respecte al primer número duplicant pràcticament el contingut fins a les 102 pàgines, cosa que ha destacat Lourdes Ibarz, presidenta de l’entitat, en l’acte de presentació que s’ha celebrat a la Sala Goya, que ha finalitzat amb un petit concert de la cantautora ebrenca Montse Castellà i un vermut.

Ibarz ha destacat la “bona acollida de la revista” i la qualitat dels articles publicats “que es caracteritzen pel rigor informatiu, que són molt respectuosos i molt fidedignes amb tots els discursos orals i escrits” i ha agraït el treball de les persones que l’han fet possible, destacant Laura Farré i Jacinto Bonales, guanyadors del II Premi d’Investigació Jesús Moncada i de la Beca Ciutat d’Urgell de Recerca Històrica respectivament. La presidenta de l’entitat ha aprofitat l’ocasió per repassar les activitats desenvolupades durant l’any i ha avançat les previstes per al proper, entre les quals es troba, com a principal novetat, un programa que tindrà com a protagonistes a “escriptors de quilòmetre 0, de poblacions properes”.

A continuació, els autors dels articles que s’inclouen en la revista, han explicat breument el contingut de les seves publicacions, alguns presencialment i d’altres, com Maite Moret i l’hongaresa Kristina Nemes, mitjançant d’un vídeo. La publicació inclou un apartat destinat a la pintura dedicat a pintor local Paco Tomàs, que ha exposat al hall de la Sala Goya una selecció d’aquarel·les que reprodueixen imatges del Poble Vell, i de l’humor d’en Bastiste Estruga en forma de vinyetes.

Contingut molt variat, entre el que hi ha les propostes d’Andrés Coso i Sandra Soler amb “Maria Vallès, pianista prodigiosa”; de Jordi Estruga amb “Picasso, Apollinaire, Soler Casabón i la música”; d’en Jacinto Bonales amb “Mequinensa a la Segona Guerra Mundial” i “Mequinensa Poble i Castell”; d’Hèctor Moret amb “Aportacions al lèxic eròtic i sexual del Palar del Poble”; de Laura Farré amb “Aspectes morfosintàctics de la llengua de Mequinensa” i “La dona mequinensana a Estremida memòria d’en Jesús Moncada”; de Maite Moret amb “Um pare, els pronoms possessius de Mequinensa”; de Kristine Nemes amb “Jesús Moncada i l’estremida memòria dels mequinensans”; d’Alfonso Maíllo amb “Nostoc Comune, merda de bruixa”; d’Elena Montori amb “Las náyades en tierras del Ebro”; d’en José Carbonell amb “Los caminos que conducen al Ebro y a Octogesa”; de Francisca Vilella amb “La navegación por el Ebro en la Baja Edad Media”; d’en Miguel Ibarz amb “De Nunilo Giménez a Joan Aixalà. Mequinensa al Bisbat de Lleida”, i d’en Mario Sasot amb “La participació de Jesús Moncada al Projecte d’Animació Cultural a les Escoles de la Franja”.

 

Un moment de la presentació. / Ajuntament de Mequinensa.

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: