
Bon temps i molta animació a les festes d’hivern de Saidí
// Mario Sasot
Les tradicionals festes d’hivern de Saidí, dedicades a la figura de Sant Antoni Abat, es van celebrar durant aquest cap de setmana en un clima de gran participació, sol abundant i unes temperatures moderades, amb les fogueres distribuïdes pels operaris de l’Ajuntament en diferent punts de la localitat, enceses dia i nit i contínuament rodejades de gent que acudia a elles en busca de caliu o a rostir carn, embotis o sardines.
Lo dijous 16 va tindre lloc la tradicional encesa de la primera foguera a l’avinguda San Antoni Abat a càrrec de l’alcalde la vila, Marco Ibarz,que comptà amb la participació dels xiquets de l’escola del poble amb frases i cançons al·lusives al dia i al patró del poble. Lego a la nit, a l’entorn de la foguera del Poliesportiu hi hagué repartiment d’entrepans de llonganissa i sardines que cadascú es coïa a la brasa al gust, seguit de l’actuació a l’interior del grup de pop-rock “Sin aliento” y la discomòbil “Fair play”.
Divendres, dia del, Sant aparegué amb un sol radiant i una temperatura benigna, la qual cosa invità al personal a pujar massivament a l’ermita acompanyant les carrosses municipal i de les penyes, seguits de la rondalla i els cantadors del grup de jota local “San Anton”, que també va participar en la celebració de la missa baturra i el posterior repartiment del pa beneït a l’interior de l’ermita.
Una carrera de BTT organitzada pel club ciclista Saidí, un partit de futbol entre el CD Saidí i el Atlético Binéfar, activitas lúdiques i jocs de taula per a petits i grans, i ball amb les orquestres Tarantella i Fania completaren els actes previstos divendres i dissabte.
Lo diumenge va cloure la festivitat de Sant Antoni amb un dinar popular proveït pel grup Pastores al que van assistir més de tres-centes persones, amenitzar pels acords de la Orquestra Mediterrània.
Tot preparant la foguera. / Màrio Sasot
Dos joters de la Rondalla San Anton. / Marta Pelay
Foto d’una pujada al Sant de final dels anys 40, recollida i difosa estos dies pel grup de recerca local “Fem Memòria”
Tags: Baix Cinca
Trackback from your site.