Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Activitats de Nadal de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca-IEA

//Institut d’Estudis del Baix Cinca

Per aquet Nadal l’Institut d’Estudis del Baix Cinca-IEA ha programat dos activitats molt adequades amb la finalitat de promocionar i divulgar el nostre patrimoni cultural, per tal de conscienciar als nostres conciutadans a conservar-lo.

El primer, i juntament amb l’associació de Veïns i Amics del Casc Històric, és potenciar entre les famílies l’acte de CAGAR EL TRONC com a element simbòlic que porta joguines i regals a les xiquetes i xiquets i, de retruc, alegria als seus progenitors. No mos cansarem de remarcar que el caràcter de celebració infantil que des de fa segles revesteix el fet de cagar un Tronc la Nit de Nadal amaga al seu darrere antigues pràctiques rituals precristianes dirigides a propiciar l’abundància i la cohesió familiar al començament del hivern.

Així, invitem tothom el dia 17 de Desembre, a les sis de la tarde, a presenciar al Cegonyer la il·lusió que tenen los menuts quan el Tronc preparat els reparteix un petit regal per haver-li cantat la seua cançó preferida. I per si algú encara no se la sap repartirem calendaris de butxaca al·lusius a eix moment màgic.

Dir que mitja hora abans es podrà gaudir del musical interpretat per alumnes d’infantil, primària i secundaria. Enguany titulat El Gran Llibre dels Contes.

La segona activitat és fruit de les jornades CINGA FÒRUM 2017 que vam celebrar al setembre: un calendari de paret.

Amb el títol Quadern de viatge, els fulls del calendari recullen la visió que de Fraga, però també de Saidí, Villella, Torrent, Mequinensa, Massalcoreig i La Granja, van plasmar en gravats i pintures diversos viatgers, quan la fotografia encara no era ni una quimera. Les persones interessades podran adquirir-lo aquell dia.

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Activitats de Nadal de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca-IEA » Temps de Franja - La Franja

    |

    […] El primer, i juntament amb l’associació de Veïns i Amics del Casc Històric, és potenciar entre les famílies l’acte de CAGAR EL TRONC com a element simbòlic que porta joguines i regals a les xiquetes i xiquets i, de retruc, alegria als seus progenitors. No mos cansarem de remarcar que el caràcter de celebració infantil que des de fa segles revesteix el fet de cagar un Tronc la Nit de Nadal amaga al seu darrere antigues pràctiques rituals precristianes dirigides a propiciar l’abundància i la cohesió familiar al començament del hivern. Continuar llegint… Activitats de Nadal de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca-IEA » Temps de Franja […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: