Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

El Programa Jesús Moncada 2019-2020

// Carles Sancho

El Programa Jesús Moncada que ofereix en el curs 2019-2020 el Govern d’Aragó a tots els centres educatius, té com a objectiu apropar a l’alumnat les activitats científiques i humanístiques d’animació i difusió del català i les seues modalitats lingüístiques, adaptades a totes les àrees curriculars. Els centres tenen dos opcions per a participar en la convocatòria: triar entre les diverses les activitats educatives proposades per la conselleria i presentar un projecte de treball dissenyat i desenvolupat pel propi centre. Trenta-tres són les activitats que es poden escollir en l’actual curs, que són molt diverses i que s’adapten a les diferents assignatures dels centres. Recitals poètics, teatre, contes, exposicions, cançons, joguets, museus, pintura, fang, plantes medicinals, jotes improvisades…

Per tal de participar-hi els directors dels centres han de demanar les activitats proposades a la Direcció General de Política Lingüística del govern aragonès, per ordre de preferència, i triar un professor/a del claustre com a coordinador del programa. La iniciativa va dirigida a tots els centres públics i privats i a tot l’alumnat de l’Aragó: Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional, Batxillerat, Centres Públics d’Educació de Persones Adultes, Escoles Oficials d’Idiomes i Centres Rurals d’Innovació Educativa.

En la relació de les activitats proposades i presentades als centres aragonesos per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, responsable del programa, s’especifica per a cada una d’elles: títol, descripció, proposta didàctica, temporalització, àrees, nivell i autors/es. El termini per a presentar les sol·licituds dels centres per poder a participar a la convocatòria d’enguany serà el 30 de setembre.

Els Programes Jesús Moncada en català i el Luzia Dueso en aragonès, promoguts des del Govern d’Aragó, van iniciar-se el 2000 i només van ser interromputs durant l’última legislatura del PP-PAR. Vint anys de vigència mostra la gran acceptació dels centres, professorat i alumnat a la convocatòria que cada curs escolar presenta la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de l’executiu aragonès.

 Dibuix auto-retrat de Jesús Moncada. / Hereus de Jesús Moncada

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: