Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Territoris
  • Aragó
  • Educació impulsa la difusió de les llengües patrimonials del país als centres educatius
Photo by CDC on Unsplash

Educació impulsa la difusió de les llengües patrimonials del país als centres educatius

El Butlletí Oficial d’Aragó publica les ordres per les quals es convoquen els programes “Luzía Dueso” i “Jesús Moncada” per a la difusió de l’aragonès i el català d’Aragó, respectivament, en els centres públics i privats concertats no universitaris de la Comunitat Autònoma d’Aragó durant el curs 2020-2021.

Aquests programes, que són una iniciativa del Govern d’Aragó, pretenen acostar als centres educatius una oferta d’activitats científiques i humanístiques d’animació i difusió tant de l’aragonès i les seues varietats lingüístiques com el català que es parla a Aragó, adaptades a totes les àrees curriculars.

També, mitjançant la convocatòria d’aquesta iniciativa el Departament d’Educació, Cultura i Esport —a través de la Direcció General de Política Lingüística— pretén facilitar als centres escolars l’assessorament i els recursos que necessiten perquè promoguin llurs pròpies activitats i projectes de treball en les dues llengües. En definitiva, es tracta de fomentar la dignificació del patrimoni lingüístic, conscienciar la comunitat escolar sobre aquesta riquesa i donar suport al professorat que imparteix aquestes llengües en els centres educatius.

La convocatòria està dirigida a centres docents públics i privats no concertats de la Comunitat Autònoma que imparteixin educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, i també a Centres Públics d’Educació de Persones Adultes, escoles oficials d’idiomes i Centres Rurals d’Innovació Educativa.

Els objectius que es persegueixen amb la realització d’aquestes iniciatives són els següents:

  • Oferir als centres un conjunt d’activitats en aragonès i català d’animació i difusió d’aquestes llengües.
  • Donar suport als centres i al professorat que imparteixen aragonès amb activitats i recursos que redunden en una millora de l’ensenyament.
  • Promoure en els centres i en el professorat que imparteixen aquestes llengües el desenvolupament de les seues pròpies activitats o projectes de treball en aquesta llengua, facilitant-los l’assessorament i els recursos necessaris.
  • Difondre el patrimoni lingüístic i motivar la comunitat escolar al seu estudi, coneixement i dignificació.
  • Fomentar activitats de convivència entre els i les alumnes dels centres on s’imparteixen aquestes llengües.
  • Col·laborar amb les associacions, entitats socioculturals i científiques en la difusió de les llengües en els centres educatius de la Comunitat Autònoma d’Aragó.
  • Potenciar la creació cultural, artística i científica en les dues llengües, difonent en els centres educatius el treball de les persones i entitats que la realitzen.

El pressupost destinat al finançament d’aquestes dues iniciatives ascendeix a 20.000 euros i la durada del programa serà d’un curs escolar. Pel que fa a el termini de presentació de sol·licituds, començarà el dia 1 de setembre de 2020 i finalitzarà el 30 de setembre de al 2020 (ambdós inclosos).

Podeu veure l’ordre aquí: http://www.boa.aragon.es/cgi-bin/EBOA/BRSCGI?CMD=VERDOC&BASE=BOLE&PIECE=BOLE&DOCS=1-19&DOCR=1&SEC=FIRMA&RNG=200&SEPARADOR=&&PUBL=20200803

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: