Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Aragó convoca el premi Desideri Lombarte 2017

// Màrio Sasot

El Butlletí Oficial d’Aragó ha fet pública la convocatòria del Premi “Desideri Lombarte”, creat en 2016 per a reconèixer una trajectòria dedicada a la defensa de la llengua i la cultura catalanes a l’Aragó.

El guardó s’ha convocat per a aquest any 2017, de conformitat amb el que disposa el Decret 45/2016, de 19 d’abril, del Govern d’Aragó, pel qual es van regular els premis Chuana Coscujuela i Desideri Lombarte. Sengles reconeixements tenen periodicitat biennal i es convoquen de forma alterna, excepte en l’any d’entrada en vigor del Decret (l’any passat 2016) que, de manera excepcional, es van convocar els dos guardons de forma simultània. En la seva primera edició, es va concedir el Premi “Desideri Lombarte” ex aequo a José Bada Panillo i Artur Quintana i Font, mentre que el Chuana Coscujuela va ser concedit ex aequo a Ignacio Almudévar Zamora i María Victoria Nicolau Minuet.

El “Desideri Lombarte”, tal com diu el Decret, està destinat al reconeixement a una tasca continuada o d’especial notorietat i importància, en qualsevol dels àmbits socials, culturals, esportius, artístics, econòmics, etc. que suposin un destacat benefici per al català d’Aragó, tenint especial consideració les activitats destinades a la dignificació, difusió, investigació, ensenyament, expressió literària, etc. del català d’Aragó i constituixque un model i testimoni exemplar per a la societat aragonesa.

Podran ser candidats al Premi “Desideri Lombarte” les persones nascudes o residents a Aragó o amb especials vincles amb la comunitat autònoma, així com les institucions o associacions aragoneses l’activitat de les quals reunixquen les circumstàncies que preveu l’article 1 del Decret 45/2016, de 19 d’abril, del Govern d’Aragó, pel qual es van regular els premis.

El termini de presentació de candidatures serà d’un mes, comptant a partir del dia següent de la publicació d’aquesta convocatòria en BOA. El lliurament del premi tindrà lloc en el transcurs d’un acte organitzat a l’efecte, amb motiu del Dia Europeu de les Llengües.

 

LA CONSELLERA MAYTE PÉREZ AMB ELS PREMIATS DE L’ANY 2016, JOSÉ BADA I ARTUR QUINTANA, A PENA-ROJA

Foto ©Carles Terès

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: