Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

tempsdefranja.org: la nostra revista continua endavant*

// Editorial

Tal com molts lectors recordaran, l’any 2012 es van deixar de publicar els 10 números anuals en paper de Temps de Franja, una estructura que s’havia mantingut des del 2000 i sense interrupció, val a dir-ho. Diversos problemes econòmics impedien que les associacions editores poguéssem continuar sostenint aquesta organització, i vam optar per continuar publicant 10 números anuals, però en suport PDF, dels quals 4 també eixien en paper, un cada trimestre.
Comptat i debatut, els últims anys la revista ha funcionat en aquest format. El suport en PDF ens ha ajudat a no perdre la línia de continuïtat que feia que tinguéssem totes les revistes perfectament delimitades, ordenades, consultables i descarregables. I també ha donat la possibilitat d’imprimir-les si algú ho desitjava. Ara bé, durant aquest temps també hem sigut molts conscients de les limitacions del PDF, un format massa rígid i tancat i que no ha acabat d’agradar a alguns lectors./ Arxiu Temps de Franja

És per això nostre objectiu era acabar bastint una pàgina web de la revista que substituís els PDF, ja que ens pareixia que n’era l’evolució natural. I com molts lectors sabran, fa unes setmanes que la vam estrenar, i us demanem que ens ajudeu a fer-ne difusió: tempsdefranja.org. És un projecte que les associacions editores estem impulsant des de fa mesos, i que ens fa molta il·lusió que haja pogut arrancar tot i que continuem disposant de pocs recursos.
Pensem que els avantatges del nou portal web són diversos. Entre d’altres, permet una immediatesa per a les notícies i consultar-les de manera àgil. D’altra banda, els continguts es poden compartir de manera instantània via xarxes socials o e-mail. La lectura en pantalla, a més a més, és molt més agradable en ordinadors però especialment en dispositius mòbils i tauletes. Ara també podem enviar butlletins electrònics periòdicament als nostres subscriptors. I hem guanyat en interacció: els lectors teniu la possibilitat comentar els articles.
Com ja sabeu, la revista és possible gràcies a un nucli de col·laboradors que hi participen desinteressadament d’una manera fidelíssima, i sense els quals Temps de Franja no existiria. Ara, la nova pàgina web permet encabir més contingut que en un PDF tancat d’una vintena de pàgines: hem deixat de tenir problemes d’espai. És per això que fem una crida a tothom perquè s’anime a enviar-nos col·laboracions, tant aquells que van col·laborar en un moment determinat i ja no ho fan, com aquells que encara no ho han fet mai.
Ens agradaria rebre més notícies, fotografies, reportatges, entrevistes o qualsevol altre material periodístic que considereu d’interès relacionat amb les comarques de la Franja, especialment de la Ribagorça i la Llitera, zones on voldríem gaudir de més implantació. També aprofitem l’avinentesa per demanar-vos que parleu del nostre projecte a persones que conegueu i que penseu que poden tenir interès en escriure a la revista, ja siga de manera molt puntual o reiterada.
Tot just estem començant a explorar les nombroses possibilitats que ens aporta el portal web, algunes de les quals apuntades més amunt, i estem convençuts que hem fet un pas endavant molt important. La nostra publicació, Temps de Franja, s’ha adaptat als nous temps per poder continuar tossudament la seua trajectòria, que rient rient ja suma 17 anys. Confiem que tots plegats aconseguim que la revista de les comarques catalanoparlants d’Aragó assolisca una llarga vida.

 

 


*Editorial aparegut a Temps de Franja 136, gener de 2018

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: