Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Posts Tagged ‘Esdeveniments’

Esdeveniments

Convocatòria de les beques d’investigació IEBC-IEA 2024

// Redacció

L’Institut d’Estudis del Baix Cinca-EA, col·laborador de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, convoca aquestes beques amb l’objectiu de fomentar la investigació sobre temes locals i comarcals i amb les bases següents:


B A S E S


1a El treball haurà de ser inèdit i pot tractar sobre qualsevol tema que tinga com a marc de referència el
Baix Cinca (llengua, història, geografia, economia, etnologia, ciències, etc.).

2a La dotació econòmica de la beca és de 1.000 euros.

Continue Reading

Esdeveniments

El 50è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica, a la Franja

// Redacció

El darrer col·loqui de la Societat d’Onomàstica a la Franja d’Aragó es va organitzar a Fraga el 1994. Trenta anys després hi retorna, però en aquesta ocasió a Mequinensa i a Calaceit. Serà el 50è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica, en l’organització del qual cal destacar el paper de l’Academia Aragonesa de la Lengua.

Continue Reading

Esdeveniments

Presentacions de llibres de l’IEBC-IEA

// Redacció

Aquest diumenge 5 de maig, es presentaran al programa ‘Astí estem’ de Ràdio Fraga a les 10 del matí, el llibre-CD Tomàs Bosque canta Desideri Lombarte, del cantautor de la Codonyera, i el llibre Aquesta llegua que estimo, d’Annabel Gràcia.

Continue Reading

Esdeveniments

L’Ajuntament de Mequinensa convoca el VII Premi de Recerca “Jesús Moncada”

// Redacció

L’Ajuntament de Mequinensa ha fet públiques les bases de la convocatòria 2024 del Premi de Recerca “Jesús Moncada”. Els treballs poden versar sobre la figura de Jesús Moncada o sobre l’univers que va retratar en les seves obres, és a dir, qüestions relacionades amb la història, la llengua, la mineria, les tradicions, els personatges d’interès o la navegació en la localitat, per exemple. 

Continue Reading

Esdeveniments

Conferència ‘El repte d’ensenyar català a Aragó’, per Ramon Sistac

// Redacció

El proper divendres 12 d’abril a les 16.30 h, l’EOI d’Alcanyís acollirà la conferència inaugural del XXXV Seminari Autonòmic de Professors/es de Català amb el títol: ‘El repte d’ensenyar català a Aragó’. Serà a càrrec de Ramon Sistac, professor emèrit de la Universitat de Lleida i membre de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua, de l’Institut d’Estudis Catalans-Secció Filològica i de l’Institut d’Estudis Aranesi – Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana.

Continue Reading

Esdeveniments

La poesia de J. M. Gràcia, el nou volum de la col·lecció Lo Trinquet*

// Redacció

El llibre D’arbres i progressies de l’economista i poeta Josep Miquel Gràcia Zapater és el vuitè lliurament de la col·lecció Lo Trinquet, la col·lecció en llengua catalana de l’Instituto de Estudios Turolenses (IET) de la Diputació de Terol, que acull obres de creació literària, novel·la, teatres i poesia, d’autors de la província de Terol o vinculats a la mateixa. La publicació se presentarà dijous 28 de març en un acte que tindrà lloc en la casa de l’autor a La Codonyera, a les 18 hores.

El vicedirector de l’IET, Santiago Martínez, serà l’encarregat de realitzar una breu introducció a l’acte, que comptarà també amb la presència del director del consell editor de Lo Trinquet, el lingüista català resident al Baix Aragó, Artur Quintana, i un membre d’este mateix consell, l’escriptor matarranyenc Carles Sancho. A més de donar a conèixer el nou volum, faran una menció als set exemplars anteriors i un avançament dels pròxims títols a publicar.

Continue Reading

Esdeveniments

Presentació de l’últim llibre de Josep Miquel Gràcia

// Arnau Timoneda

El plàtan

A la tardor d’un any escruixit,
una fulla de plàtan
hi dibuixava parabòliques formes
per sobre la multitud indolent
—passavolants de l’avinguda—,
farta de llibertat no desitjada.

Este poema d’en Josep Miquel Gràcia inicia el volum D’arbres i progressies, editat per l’Instituto de Estudios Turolenses dins la seua col·lecció en català «Lo Trinquet» i és el número 8 de la mateixa. La presentació del poemari tindrà lloc a la Sala Cial i Tiarra, a la carrera Major 15 de la Codonyera, el proper 28 de març de 2024 a les 18 hores.

Continue Reading

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: