Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

ZOO presenta el seu projecte ‘Zoo il·lustrat’ a Pena-roja

// Redacció

El projecte il·lustrat de la popular banda valenciana ZOO arriba per primera vegada a Terol, a Pena-Roja de Tastavins, amb dos dies d’activitats que culminaran amb la realització d’un mural col·lectiu i que comptaran amb la participació del vocalista de la banda, Toni S. ‘Panxo’.

Els carrers de la localitat terolenca de Pena-roja s’ompliran de xiquets, xiquetes i música el pròxim 30 de juny i 1 de juliol per a celebrar La Festa de la Llengua, organitzada per *CLARIÓ (Associació de Pares del Matarranya per l’Escola en Català) i l’Ajuntament de Pena-Roja. Enguany l’esdeveniment estarà protagonitzat per ZOO Il·lustrat, un projecte infantil i intergeneracional creat per ZOO al costat de l’educador i pedagog Ricard Tàpera.

Totes dues jornades comptaran amb la participació de Toni S. ‘Panxo’ (cantant i líder de ZOO) que, entre altres activitats, impartirà un taller de Rap; l’educador Ricard Tàpera i Helga Ambak i Carles Ubeefe, dos dels il·lustradors que han participat en el projecte i que desenvoluparan activitats i tallers.

La festa culminarà el matí del dissabte 1 de juliol amb la creació d’un mural col·lectiu en un dels carrers de la localitat.

Del 30 de juny a l’1 de juliol, els xiquets i joves del Matarranya gaudiran d’activitats i tallers que giraran entorn d’aquest projecte literari il·lustrat llançat per ZOO el 2021 amb el qual exploraran l’art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l’entorn.

Les activitats, totes elles d’entrada lliure, tindran lloc al Saló Cultural de Pena-Roja, excepte el mural, el lloc del qual està encara per concretar.

A més, l’associació CLARIÓ ha treballat activitats prèvies en alguns dels centres educatius de primària i secundària de la comarca, entre les i els participants de la qual se sortejaran regals i sorpreses.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Comarca del Matarranya, ASCUMA (Associació Cultural del Matarranya) i l’Associació de Joves de Pena- Roja.

Què és ‘ZOO IL·LUSTRAT’?


‘ZOO Il·lustrat’ consisteix en una col·lecció de cinc llibres que recullen la trajectòria de la banda. Cada un dels exemplars està dedicat a una cançó de ZOO que ha estat interpretada i traslladada a la il·lustració per cinc artistes del territori; Carles Ubeefe, Gemma Moltó, Joan Turu, Helga Ambak i Paulapé.

‘Robot’, ‘La Mestra’, ‘Xafant Fang’, ‘Carrer de l’Amargura’ i ‘Deixa’m que caiga’ es converteixen en les eines per a que xiquets i grans exploren diverses àrees com poden ser l’art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l’entorn, per mig d’un material didàctic que acompanya les cançons.

L’objectiu d’aquest projecte, adreçat inicialment a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys, és servir de punt de trobada entre menuts i grans, remarcant la importància del joc, l’educació emocional i la creativitat en el desenvolupament i aprenentatge dels més menuts.

La col·lecció està disponible en la web de la banda (www.zooposse.com), i en algunes llibreries del País Valencià i Barcelona.

Amb esta innovadora iniciativa, ZOO difumina les línies que separen les diferents disciplines artístiques, i porta la seva música dels escenaris a les llibreries, dels discos al paper, envoltant-se d’il·lustradors que converteixen en imatges les seues melodies i lletres.

PROGRAMA COMPLET – FESTA DE LA LLENGUA 2023

ZOO IL·LUSTRAT:

DIVENDRES, 30 DE JUNY

Al Saló Cultural de Pena-Roja de Tastavins

  • 17:30 h Fes la teua portada del Zoo Il·lustrat. (Infantil i primària)

Amb l’ajuda de l’educador i pedagog Ricard Tàpera i els il·lustradors Carles Ubeefe i Helga Ambak, cada infant dibuixarà i crearà la seua pròpia portada de la cançó que elegisca de ZOO Il·lustrat.

  • 19 h Taller de Rap (Secundària i més)

Amb la col·laboració de Toni S. ‘Panxo’ (ZOO) farem una introducció a la tècnica de l’escriptura i la rima de cançons.

  • 20:15 h Obertura de l’exposició

Am els treballs realitzats durant els tallers i les activitats prèvies

  • 20:30 h Presentació dels llibres ‘Zoo Il·lustrat

Amb la presència de l’equip de Zoo Il·lustrat i de Toni S. ‘Panxo’ (ZOO).

En acabar, se sortejaran premis per als participants en els tallers i les activitats prèvies

  • 21:30 h Sopar de pa i porta. Porta’t el teu entrepà!

DISSABTE, 1 DE JULIOL:

A partir de les 10 del matí i durant tot el dia (excepte les hores de ple sol)

Mural col·lectiu ZOO Il·lustrat (Tots els públics)

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: