Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Presentació de l’«Obra Poètica Completa» de Lombarte a Barcelona

// Redacció

El proper dimecres 6 d’octubre a les 19:00 hores, a la llibreria LAIE PAU CLARIS (c/ Pau Claris, 85, Barcelona), es presentarà el primer volum de la Biblioteca Turolense: Obra poètica completa, de Desideri Lombarte i Arrufat.

En l’acte hi intervindran:
D. Manuel Rando, president de la Diputació Provincial de Terol
D. Nacho Escuín, director de l’Instituto de Estudios Turolenses
D. Hèctor Moret, editor del llibre

IMPORTANT:

Pel protocol COVID, l’aforament es limita a 25 persones. Cal confirmar l’assistència enviant a l’IET un correu electrònic amb nom complet, DNI i telèfon de contacte dos dies abans de la presentació: ieturolenses@dpteruel.es.

Aquesta presentació suposa un pas més en el reconeixement de l’escriptor i investigador pena-rogí. El llibre és un volum de 728 pàgines esplèndidament editat: tapa dura, cinta de lectura, cobertes amb fotografies de l’autor, llom —on destaca la ‘L’ lombartiana—, i colofó bellament il·lustrat. L’edició actual ha estat a cura de n’Hèctor Moret, n’Artur Quintana i en Carles Terès, amb pròleg de n’Hèctor Moret i n’Artur Quintana, una extensa bibliografia de l’autor centrada en la poesia, i una breu nota editorial dels curadors on es declara que s’han reproduït els sis volums editats que conformen aqueixa poesia, corregint-ne només les evidents errades tipogràfiques i ortogràfiques, així com suprimint–ne les variants rebutjades per l’autor. L’Obra poètica completa d’en Lombarte és una oportunitat per recuperar tots els seus poemes, molts dels quals no es podien trobar al mercat editorial perquè els llibres s’havien exhaurit.

L’aparició d’aquest volum ha despertat l’interès no solament als territoris catalanoparlants d’Aragó, sinó també a la resta del domini lingüístic a a Saragossa, on s’ha descobert l’abast del poeta i al seua influència en d’altres creadors, especialment els cantautors, i ja se n’ha fet algun programa a la ràdio aragonesa.

Se’ns informa que, atesa la gran expectació que ha aixecat l’obra, es faran altres presentacions (encara sense determinar) pels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: