Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Festa de la llengua materna “Som màgics” a la Freixneda

// Redacció

El proper diumenge 1 de març a la tarda, ens trobarem a la Freixneda per celebrar el Dia Internacional de la Llengua declarat per la UNESCO i en el marc de la convocatòria que promou de la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó.

Hi haurà un munt d’actes adreçats a les famílies i a tots els interessats: des d’una gimcana fins a un espectacle de màgia, passant per un recull de la paraula més bonica d’Aragó i l’entrega als més menuts de Lo Bres, la panereta de la llengua i la literatura oral.

La llengua és el principal patrimoni cultural d’una comunitat, tal com ho considera la UNESCO, alhora que l’eina bàsica de socialització i el tret identificatiu de pertinença a aquella comunitat.

En els últims anys es percep en els nostres pobles un trencament generacional en la transmissió de la llengua. Per això, des de Clarió-Associació de pares del Matarranya per la Llengua, volem celebrar el Dia de la Llengua Materna organitzant activitats per als més petits i animant a totes les famílies amb xiquets a casa a transmetre’ls el relleu de l’ús de la nostra llengua, al mateix temps que demanem a les administracions públiques, associacions i entitats, sindicats, empreses, etc. que s’impliquen també en l’ús de la llengua com a instrument més important per a la seua conservació.

La festa l’organitza Clarió, una entitat sense ànim de lucre que es va formar ara fa 9 anys com a associació cultural de la mà de diverses famílies de la comarca del Matarranya. Totes les activitats són gratuïtes. En la jornada col·laboren: l’Ajuntament de La Freixneda, la Comarca del Matarraña/Matarranya i la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó.

PROGRAMA

17 h A la Llonja de l’Ajuntament

Gimcana infantil: “La màgia dels Calatravos”

Taller infantil amb globus: “Paraules boniques del Matarranya”

A continuació, xocolatada

18.30 h Al Saló d’Actes de la Casa Cultural

Introducció al Dia de la Llengua Materna

Presentació del projecte “Lo Bres-La panereta de la llengua” amb entrega d’un exemplar a tots els menuts menors de 3 anys

Lectura dels contes premiats al Concurs: “Qüento va, qüento vingue 2019” que organitza la Comarca del Matarraña/Matarranya amb les escoles

Espectacle de màgia a càrrec de Marta Zapata de Políglota Teatro

 

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: