Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Esdeveniments
  • El Govern d’Aragó convoca els premis ‘Arnal Cavero’ i ‘Guillem Nicolau’ i el concurs ‘Antonio Artero’

El Govern d’Aragó convoca els premis ‘Arnal Cavero’ i ‘Guillem Nicolau’ i el concurs ‘Antonio Artero’

// Redacció

El Butlletí Oficial d’Aragó publica avui la convocatòria i bases de el Premi ‘Arnal Cavero 2020’, el ‘Premi Guillem Nicolau’ i el II Concurs ‘Antonio Artero’. Tots ells van destinats a reconèixer la tasca en foment de la difusió de l’aragonès i el català d’Aragó.
El ‘Premi Guillem Nicolau’, dotat amb 3.000 euros, ha de reconèixer una obra de creació literària en qualsevol gènere (narrativa, poesia, teatre, assaig) escrita en català.
Les obres presentades, que seran de temàtica lliure, hauran de ser originals i inèdites, i no haver estat premiades amb anterioritat ni haver-se presentat a cap altre certamen que té la decisió s’hagi de produir-se abans de la resolució de el Premi Guillem Nicolau 2020. Han de tenir una extensió mínima de 100 pàgines per prosa, de 350 versos per a les obres poètiques, i sense límit d’extensió en la modalitat d’assaig.

Podeu consultar les bases en el següent enllaç:

ORDEN ECD/813/2020, de 31 de julio, por la que se convoca el premio «Guillem Nicolau 2020»

 

Heroides d’Ovidi traduïdes per Guillem Nicolau

 

D’altra banda, es convoquen per a llengua aragonesa els següents premis:

El Premi ‘Arnal Cavero’ dotat amb una aportació econòmica de 3.000 euros, té per objecte premiar una obra de creació literària en qualsevol gènere (narrativa, poesia, teatre, assaig) escrita en llengua aragonesa en qualsevol de les seves varietats, així com la traducció des de qualsevol altra llengua a l’aragonès. A aquesta distinció podrà concórrer qualsevol obra, original o inèdita, excepte les traduccions, de tema lliure, que no hagi estat premiada anteriorment ni s’hagi presentat a cap altre certamen que té la decisió s’hagi de produir-se abans de la resolució de el Premi Arnal Cavero 2020.
Les obres hauran de tenir una extensió mínima de 100 pàgines per prosa, de 350 versos per a les obres poètiques, i sense límit d’extensió en la modalitat d’assaig.
Pel que fa a la convocatòria de l’II Concurs ‘Antonio Artero’ de vídeo en llengua aragonesa, l’objectiu és premiar una obra de creació de vídeo locutat o subtitulat en llengua aragonesa, en qualsevol de les seves varietats.

Les obres que concorrin a aquest premi, dotat amb 1.000 euros, hauran de ser originals i inèdites en tota la seva extensió, sense signatura ni cap senyal que indiqui la seva procedència i no haver estat premiades amb anterioritat ni haver-se presentat a cap altre certamen la fallada del haja de produir abans de la resolució de l’II Concurs “Antonio Artero” de vídeo en llengua aragonesa.
Els treballs que es presentin, amb temàtica de caràcter lliure, poden abastar tot tipus de gèneres i narratives cinematogràfiques: el documental, la ficció, les sèries (sit-com), l’animació, etc. I el mitjà de gravació utilitzat pot ser: càmera de vídeo, càmera fotogràfica digital, tablet, mòbil, iPad…
El termini de presentació de sol·licituds per als tres premis que organitza el Departament d’Educació, Cultura i Esport -a través de la Direcció General de Política Lingüística- serà de 15 dies hàbils a comptar de l’endemà de de la publicació de la convocatòria en el BOA.

Es poden consultar les bases a través dels següents enllaços:

ORDEN ECD/812/2020, de 31 de julio, por la que se convoca el premio «Arnal Cavero 2020»

ORDEN ECD/811/2020, de 31 de julio, por la que se convoca el II Concurso «Antonio Artero» de vídeo en lengua aragonesa

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: