Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

El Cicle d’Orgue del Matarranya d’enguany visita la música celta

// Redacció

El proper dia 24 de juliol, la localitat de Fondespatla acollirà la 17a edició del ‘Cicle d’Orgue Comarca del Matarranya’. El concert d’enguany tindrà lloc a l’església parroquial de Sant Salvador de Fondespatla a les 19.30 h. de la tarda. Amb el títol Organumundi, l’organista Ana Mínguez, l’arpista Pilar Gonzalvo i l’instrumentista de vent Miguel Ángel Fraile, components d’El Mantel de Noa, delectaran als assistents amb una selecció de temes d’aires cèltics, una novetat en els concerts d’aquest Cicle, creat, organitzat i dirigit des de la primera edició per la musicòloga i pedagoga Margarita Celma, una de les activistes culturals més sòlides de la Franja d’Aragó.

Ana Mínguez

Ana Mínguez neix a la ciutat de Saragossa, on cursa els seus primers estudis de piano amb Pilar Chárlez, M. Ángeles Fernández i Consuelo Roy. Posteriorment estudia les especialitats de piano i d’orgue al Conservatori Superior de Música d’Aragó amb els professors Iván Cítera i Saskia Roures, respectivament. Durant la seva formació realitza una estada a la Hochschule für Musik Detmold a la classe del professor Martin Sander mitjançant una beca Erasmus. Durant la seva formació ha rebut classes magistrals de reconeguts pianistes com Josep Maria Colom, Luca Chiantore, Imre Rohmann o Tibor Szász, entre d’altres, així com de diferents organistes (Montserrat Torrent, Guy Bovet, José Luis González Uriol, Juan de la Rubia, Roberto Fresc, Jürgen Essl, Luca Scandali o Stefano Molardi).

Des del 2021 és presidenta de l’Associació de l’Òrgan a Aragó (AORA), entitat dedicada a la promoció i defensa del patrimoni organístic aragonès, i actualment desenvolupa la seva activitat docent al Conservatori Superior de Música de Navarra com a pianista repertorista.

El Mantel de Noa

La versatilitat dels integrants d’El Mantel de Noa, amb una varietat d’instruments musicals en el seu repertori, els distingeix amb un espectacle atractiu per a tothom que s’acosti a escoltar-los: una sensibilitat especial, coneixement d’uns instruments inusuals i una mirada diferent a la música antiga i del món. El viatge s’impregna d’aromes i de músiques de nord a sud i d’est a oest. Després de l’enregistrament de Hilos de aire el 2015, ara presenten el seu darrer treball, Islas errantes, amb una atenció especial als sons de l’arpa cèltica i del duduk (clarinet armeni), i amb l’objectiu de crear unes atmosferes irrepetibles

El Cicle d’Orgue Comarca del Matarranya

Des de fa uns quants anys, des de l’Administració Comarcal, s’organitza aquest esdeveniment, que consisteix a fer un concert de música d’orgue, amb l’objectiu de difondre i promocionar el patrimoni cultural de la nostra comarca. Al territori, únicament es conserven dos òrgans històrics: un a l’església parroquial de l’Assupmció de Mont-roig, construït el 1887, i un altre a l’església parroquial de Sant Salvador de Fondespatla, de 1680 aproximadament.

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: