Cinga Fòrum 2024. El patrimoni rural: un tresor per descobrir
// Redacció
Si alcem la mirada una mica més enllà del nostre entorn més immediat, a l’horta, al mont, Allà dins, ataüllarem una sèrie d’elements que són el testimoni de la interacció de l’ésser humà amb la natura: basses, marges, masos, paridores, abellars… però també partides, arbres, puntes i valls ens mostren la nostra història com a comunitat agrícola i alhora el nostre afany per delimitar el nostre paisatge.
En aquesta nova edició del Cinga Fòrum hem volgut posar en valor el patrimoni rural per donar-lo a conèixer, promoure’n l’estima i proposar-ne una viabilitat, començant per Fraga i els termes veïns fins a cobrir tota la comarca en edicions posteriors, i ho hem volgut fer de manera col·laborativa, amb aportacions de gent que ha trepitjat el territori i vol compartir amb tots nosaltres els tresors que hi ha descobert.
Aquesta nova jornada tindrà lloc el proper dissabte 21 de setembre a la sala d’actes de la seu de la Comarca del Baix Cinca a Fraga. Us hi esperem!
PROGRAMA
09:30 Apertura de portes i rebuda dels participants
09:45 Benvinguda a càrrec de Pep Labat, president de l’IEBC-IEA
10:00 Ponència: «Patrimoni rural: reconeixement i perspectives», a càrrec de Josep Ramon Mòdol, geògraf del SCT de Cartografia i SIG, i professor a la UdL
10:30 Comunicacions. Presentació a càrrec de Paco Tejero, coordinador de la jornada.
Ramon Mesalles: «Partides rurals del terme»
Miguel Ángel Orús: «A on habita l’oblit»
Ana Barrafon: «D’abelles, euvelles, euliveres i pedres. Elements del paisatge humanitzat.»
11:30 Piscolabis
12:00 Conferència: «Abejares o colmenares en el Bajo Cinca», a càrrec d’Eugenio Monesma, etnòleg i cineasta
* * *
16:00 Visita guiada a l’abellar del Llarg, a càrrec de Juan Beltrán
Tags: Esdeveniments