Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Cultura
  • ‘Proyecto Mediavilla’ es presenta a Torredarques

‘Proyecto Mediavilla’ es presenta a Torredarques

// Carles Terès

Daniel Sesé és creatiu, ho porta en el seu ADN —afortunadament per als amants de la cultura. Empès per aquesta creativitat, tant en el terreny plàstic (il·lustració, disseny…) com en el literari i el musical, no es cansa mai d’explorar camins nous. És un receptor de totes les manifestacions de l’art, sempre atent a qualsevol espurna que voletegi dins el seu radi d’acció —que és dilatat— per agafar-la, gaudir-ne i, sovint, extreure’n matèria creativa per a transformar-la i regalar-nos-la.

En l’àmbit musical-literari ja ha encetat tres projectes pel capbaix, tots tres carregats de talent i sensibilitat: Túrnez&Sesé, Darània i ara, Proyecto Mediavilla. Cap dels tres està tancat, afortunadament, però el darrer ens porta a un univers que fins ara li desconeixíem. Proyecto Mediavilla és un espectacle que agafa com a base cançons d’en Sesé escrites en castellà connectades per la poesia de Mario Benedetti.

Així doncs, aquest dissabte 11 d’agost, després d’haver tocat a Barcelona i girat per diversos punts de les Espanyes (Sevilla, Madrid, Lleó…), van presentar-se al lloc on, en certa manera, havia començat tot: Torredarques. Així ho va esmentar Carmina Liñan en la presentació, tot recordant els inicis de la ja dilatada carrera musical de Daniel Sesé, amb la musicació de poemes del gran Desideri Lombarte.

L’acte va ser una mena agraïment als veïns i amics del poble i la comarca. L’espaiosa sala d’estar, convenientment agençada i ambientada amb il·luminacions suggeridores, es va omplir de públic expectant. Com en les sessions de cinema de poble, els assistents de la vila van portar la cadira de casa, i es van acomodar amb un ordre orgànic i respectuós.

Després de la presentació, el concert va començar. Com ja he esmentat, l’espectacle conjumina les cançons d’en Sesé i els poemes de Mario Benedetti, tot entrelligat magistralment pels comentaris i reflexions d’en Mediavilla, un comunicador excepcional que es posa l’audiència a la butxaca fent-los partícips i còmplices de les paraules cantades i parlades.

La veu i el teclat de José Luis Mediavilla ens va guiar a través d’aquest univers intimista i reivindicatiu, de combats quotidians, de paradoxes, de fragments de vida. La música creada i interpretada a la guitarra per Daniel Sesé ens embolcallà com una carícia. El baix de l’Alba Arisa subratllava les melodies.

Al final de l’actuació tothom va ovacionar el trio amb entusiasme.

Quan vam eixir al carrer del Sol, la melodia dels grills i les criatures de la nit ens acolliren. Vam caminar cadascú cap a la seua quotidianitat amb el cor una mica mes ple.

 

Jose Luis Mediavilla: veu i teclat

Alba Arisa: baix

Daniel Sesé: guitarra i composició

 La gent anava acomodant-se a la casa 
del carrer del Sol de Torredarques. / Carles Terès

 

 

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: