Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Cultura
  • Premis de la XIV edició del concurs literari «Ciudad de Caspe»

Premis de la XIV edició del concurs literari «Ciudad de Caspe»

// Redacció

El dimecres 30 de setembre, alcaldessa de Casp, Pilar Mustieles i el regidor de cultura, Rafael Lumbreras van fer entrega dels premis de la XIV edició del concurs literari de relat curt “Ciudad de Caspe”. La convocatòria és d’àmbit autonòmic i es van presentar una vintena de relats. El primer premi consistia amb la dotació de 600€ i va correspondre a Merche Llop Alfonso, per Madre de ausencias, un relat que esgota les deu pàgines indicades com a màxim d’extensió, on es mostren les relacions entre una mare i una filla a través de monòleg interiors, cartes i paraules que surten de l’interior del sentiment en una situació crítica. El segon premi, amb la dotació de 300€ va correspondre a Maria José Guillén Subirán pel relat El hilo de la vida.

L’entrega dels premis va ser molt diferent de l’any passat ja que, en aquella ocasió, la sala de plens de l’Ajuntament estava completa de públic i es van llegir els relats. Aquesta vegada, tan sols hi eren les quatre persones esmentades i dos més que van acompanyar. Després de passar el protocol que obliga la situació de pandèmia, a l’entrada i dintre la sala, es va signar l’entrega del xec, es va fer la foto i conversar una estona sobre la situació del virus. Potser la compensació estarà en el fet que veurem una publicació amb els relats guanyadors durant uns anys.

Es dona la circumstància durant dos anys seguits, tant el primer premi com el segon van recaure sobre les mateixes dones. En aquella ocasió la data fou el 16 de maig i el relat del primer premi, Abuela Sofía, narra una història que mostra com els records d’infància s’activen en tornar als llocs amb vivències enquistades pel temps. El segon premi, Los alfileres del dobladillo, és una història entranyable sobre uns temps difícils especialment per a les dones.

Merche Llop col·labora amb Temps de Franja des de l’any 2008, amb entrevistes, columnes i articles. Ella pensa que «s’escriu per a comunicar amb persones que comparteixen la mateixa sensibilitat per la lectura i les emocions que s’intenten transmetre. El relat no està en quarantena i és susceptible de recórrer camins inesperats gràcies a la paraula escrita».

Enhorabona a les premiades!

 

Les premiades amb l’alcaldessa de Casp i el regidor de cultura. / Ayuntamiento de Caspe

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: