Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
 • Inici
 • Cultura
 • Merche Llop presentà a Saragossa el seu poemari “Esclat”

Merche Llop presentà a Saragossa el seu poemari “Esclat”

// Màrio Sasot*

La professora, escriptora i activista cultural i feminista Merche Llop presentà, a la sala d’actes del Museu de Saragossa, lo seu llibre de poemes “Esclat”, obra finalista del Premi “Guillem Nicolau 2017”, editada pel Govern d’Aragó i Gara d’Edizions.Un moment de la intervenció d'Ignacio López Susín. / Màrio Sasot

A l’acte intervingueren, fent costat a l’autora, el director general de Política Lingüística, Ignacio López Susín, el qual assenyalà la importància cultural de la recuperació dels Premis Guillem Nicolau i Arnal Cavero per part del Govern aragonès; el responsable de Gara d’Edizions, Chusé Aragüés; la tècnica de l’àrea d’Ensenyament de Català de la DGA, Azucena López, i el veterà rapsode i dinamitzador cultural Luis Felipe Alegre.

Azucena López destacà els valors personals i ètics de l’autora, “una dona valenta, audaç, lluitadora i feta a si mateixa” i els valors literaris i vitals dels poemes publicats al llibre, dels quals llegí els que a ella més la van colpir “per la seua sensualitat, la seua sinceritat i el seu lirisme”.

Finalment, Merche Llop, després d’agrair la presencia als assistents a l’acte, entre els que es trobaven nombrosos amics, familiars i antics alumnes i companys d’escola de l’autora, va llegir, conjuntament amb Luis Felipe Alegre un seguit de versos del poemari. La nonaspina Llop ho va fer en la seua versió original en català, i Alegre, en la corresponent translació al castellà. .

Una simfonia bilingüe de sensacions, suggeriments, crits de protesta i d’esperança que embruixà l’auditori.L'autora amb Luis Felipe Alegre. /Màrio Sasot

 


*Article aparegut al blog Mas de Bringuè, cedit pel seu autor

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Avatar

  humbertovenables

  |

  En el mundo entero, se adapta, sin traducir, la palabra italiana “fascista, por ejemplo, “fasciste, “fascist, “faszismus, etc. Pero, en Cataluña, hasta los “fachas se han de pasar por el catalanizador y convertirse en “feixistes. No podemos decir “Lérida, pero ellos pueden decir Terol, Osca, Morvedre, Saragossa, etc.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: