Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Cultura
  • L’Ajuntament de Mequinensa convoca el IV Premi d’Investigació «Jesús Moncada»

L’Ajuntament de Mequinensa convoca el IV Premi d’Investigació «Jesús Moncada»

// Redacció

La convocatòria 2021 de el Premi d’Investigació “Jesús Moncada”, que s’atorgarà a finals d’any, manté els 3.000 euros de dotació econòmica i la temàtica dels treballs, que continuarà girant al voltant de “l’univers” mequinensà. Així, els treballs podran tractar tant de l’obra de l’escriptor de Mequinensa com de qüestions relacionades amb la història, la llengua, la mineria, les tradicions, els personatges d’interès o la navegació de la localitat, que Moncada va retratar magistralment en els seus relats.

El premi té com a objectiu donar suport a la posada en valor de la cultura i la història com a eina de recerca, desenvolupament i innovació a partir de la feina interdisciplinària, per situar a Mequinensa com un epicentre cultural de referència. I és que tota societat que vol avançar ha de mirar al seu passat, prendre consciència del seu present i projectar-se cap al futur

Les bases es poden consultar al Butlletí Oficial de la Província de Saragossa (BOPZ) o bé al web de l’Ajuntament de Mequinensa. Els treballs, en castellà o català, es podran presentar fins al 25 de setembre, hauran de ser originals i inèdits i no poden haver estat premiats amb anterioritat ni haver-se presentat a cap altre certamen. Tindran una extensió màxima de 300 pàgines, a una sola cara, es presentaran sota lema i pseudònim i s’adjuntarà una còpia en suport paper i una altra en suport digital. Un jurat determinarà el treball guanyador en base als criteris de valoració establerts.

El termini de resolució i notificació serà de sis mesos a partir del termini de presentació de les sol·licituds. Els drets de la primera edició, en qualsevol suport, de l’obra premiada queden expressament cedits a l’Ajuntament de Mequinensa o a qui el consistori determini. L’autor o autors hauran d’estar presents en l’acte de lliurament del premi i en la presentació pública de la feina d’investigació premiat en un acte obert en una data que es determinarà de comú acord.

En la primera edició, Laura Farré Badía, amb «L’estil literari de Jesús Moncada a Estremida memòria: entre el català normatiu i la llengua de Mequinensa», i Artur García Fuster, amb «Memòria, oralitat i ironia a la narrativa de Jesús Moncada», van resultar els guanyadors ex aequo del Premi d’Investigació Jesús Moncada. En la segona, Laura Farré va repetir com premiada amb «La comunicació no verbal a Estremida memòria de Jesús Moncada» i en la de l’any passat Jaume Arbiol Agné va ser el premiat amb «Mequinensa 1808-1898: 90 anys del segle XIX».

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Entre pàginas

    |

    […] L’Ajuntament de Mequinensa convoca el IV Premi d’Investigació «Jesús Moncada» […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: