Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Cultura
  • Espills trencats, presentat al Centre Aragonès de Barcelona

Espills trencats, presentat al Centre Aragonès de Barcelona

// Carles Sancho

Després d’uns quants mesos de presentació de la novel·la de Màrio Sasot Espills trencats per tot el territori aragonès que s’inicià a la Fira de Montsó, li seguiren Vall-de-roures, Saragossa, Mequinensa, el Torricó, Torrent de Cinca, Fraga i Saidí, la vila originària de l’autor. L’infatigable escriptor franjolí va seguir promocionant el llibre a la veïna Catalunya: Sabadell, Lleida, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.Hèctor moret i Màrio Sasot./ Marià López Lacasa

Així que dijous 14 de juny, va correspondre la presentació al Centre Aragonès de Barcelona. L’acte que tingué lloc al Saló d’Actes de l’entitat començà amb un breu parlament en català del recent president de l’entitat Jesús Félez, professor alcorisà. El baixaragonès es mostrà agraït d’acollir en el Centre una obra escrita en una de les tres llengües aragoneses com és el català que encara ara cal reivindicar com a pròpia. A continuació l’escriptor i professor mequinensà Hèctor Moret va ser qui va presentar Màrio Sasot, l’autor de l’obra, de qui destacà la seua intensa activitat com a professor, periodista, músic i escriptor. Respecte a la novel·la va remarcar el compromís de l’autor en incorporar en el text el lèxic i la morfologia de la parla de Saidí, a partir d’una llengua molt treballada. Finalment Sasot va fer un petit resum del llibre i explicà anècdotes sobre el seu pas per Barcelona. Havia menjat diverses vegades al restaurant del Centre Aragonès on hi solia quedar amb els companys. Explicà molt orgullós de la seua entranyable estada a Santa Coloma de Gramenet, passatge que apareix al llibre, que li va permetre treballar com a bibliotecari, professor i periodista. El mateix Sasot anuncià que ja està treballant sobre una traducció de la seua obra al castellà on hi introduirà alguns canvis per ampliar i millorar la novel·la. Al final, el moment indispensable per a la signatura dels llibres.
En acabar l’acte s’anuncià que el dia 28 de juny és presentarà en la mateixa entitat el llibre d’Àngel Villalba, Àngel Villalba. Cançons i poemes, en la convocatòria el cantautor oferirà un tast musical dels cinquanta anys de trajectòria artística.

 El moment de les dedicatòries./ Marià López Lacas

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: