Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Concursos Vila de Pena-roja 2019

// Carles Sancho Meix

Els dos concursos que organitza cada any l’Ajuntament de Pena-roja han tingut enguany una bona acollida de participants. Al de relats curts s’hi han presentat fins a tres cents quaranta-un, quan en anys anteriors estaven pel centenar, i vint treballs en el de pintura. Dels primers n’han enviat textos de tot el territori nacional, de llatinoamèrica i d’Europa com ja venia succeint les últimes convocatòries. Respecte al concurs de pintura, enguany les obres han segut exposades a l’ermita gòtica del Santuari de la Mare de Déu de la Font i, esta vegada, la novetat és que els visitants han pogut votar de forma anònima l’obra que més els hi ha agradat de la mostra exposada.

La sogra, d’Octavi Franch (Segur de Calafell, Baix Pendès) és el títol de la narració guardonada amb el primer premi del XVI Concurs de relats curts Maties Pallarés vila de Pena-roja 2019, mentre que Domingofobia, de Juan Pablo Goñi Capurro (Buenos Aires, Argentina) obtingué el segon premi. A més, tingueren menció especial per part del jurat La coreografia de lo invisible, de Juanma Velasco (Benicàssim, Plana Alta)  i Límits, de Joan Carles González Pujalte (Mataró, Maresme).

Respecte al XVI Concurs de pintura Desideri Lombarte 2019 l’artista premiada ha segut Paula Segarra amb l’obra ‘Rocinante’ i el primer i segon accèssit s’han atorgat a ‘Sierra’ i ‘Tras la superficie’. Els relats guanyadors són publicats cada any en el programa de festes de Pena-roja i la pintura premiada passa a formar part de la col·lecció d’art de l’ajuntament de la població.

 

Paula Segarra: "Rocinante"

 

"Sierra"

 

"Tras la superficie"

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: